LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Retete de post

Share

Briose cu mere

Ingrediente: 250 g margarina, 150 g zahar, 2 picaturi esenta migdale, o lingurita esenta vanilie, 200 g nuca macinata, sare, o lingura apa minerala, 2 cani si jumatate faina, 2 linguri miere, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie.

Mod de preparare: Dupa ce am cernut faina, adaugam margarina sub forma de cuburi, apoi celelalte ingrediente si framantam. Lasam pentru o vreme compozitia la frigider.

Dupa ce am curatat merele si le-am dat pe razatoare, le punem la calit intr-o tigaie teflon impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat si coaja de lamaie.

Adaugam aluatul in mod egal in tavile de briose, apoi le umplem cu mere, iar deasupra punem putin aluat dat prin mai multa faina. Le coacem timp de 25-30 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt le ungem cu miere folosindu-ne de o pensula. Le servim reci. Pofta buna.

 

Sarmale de post coapte in dovleac

Ingrediente: 1 cana cu orez; 500g de ciuperci; 2 morcovi; 2 cepe; 3 linguri de ulei; 1 lingura delikat; o varza murata, piper, sare, 1 mana de nuci macinate, 1 mana de stafide, 1 legatura patrunjel, 500g de suc de rosii, 1 cana cu vin, 1 bostan de 5 kg.

Mod de preparare: Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin potolite. Dupa ce au dat in clocot de cateva ori, le asezam in dovleac pe varza luata din oala si adaugam peste ele cana cu vin si sucul de rosii. Le lasam la cuptor la foc mic, pana ce dovleacul devine caramelizat pe margini. Pofta buna.

 

Chiftele din soia

 

Ingrediente: 1/2 cana boabe soia cca 150g; 4 cani apa; 1 foaie dafin; 2 felii paine; 2 cepe; 3 catei de usturoi; 2 cartofi; 1 morcov; 1 legatura patrunjel si 2 legaturi marar verde, 4 linguri faina de grau integral; pesmet; sare, piper; curry, pulbere de coriandru, busuioc, chimen, rozmarin.

Mod de preparare: Boabele de soia se pun la inmuiat in apa cu sare si piper, de seara pana dimineata. Le scurgem de apa si le fierbem 10 minute. Le scurgem si de aceasta apa si le punem intr-un vas cu apa calda, impreuna cu foaia de dafin si le fierbem 2 ore. Dupa ce s-au fiert, dam boabele de soia prin masina de tocat impreuna cu cartofii, morcovul, ceapa si painea inmuiata in apa. Adaugam faina integrala, condimentele si verdeata. Amestecam foarte bine pana ce compozitia s-a omogenizat. Cu mainile umezite in apa rece formam mingiute de marimea dorita si le dam prin pesmet, apoi le prajim pana devin aurii. Le scoatem pe un prosop de hartie absorbanta pentru a elimina uleiul. Se pot servi cu hrean, mustar sau ketchup. Pofta buna!

 

Pachete cu orez si ciuperci

 

Ingrediente: 5 foi subtiri de aluat de placinta; 30 g margarina; 2 lingurite de semnite mac, 100 g orez, 1 ceapa, 100 g de ciuperci; 1 lingura ulei masline, sare, piper negru. Sunt ingrediente pentru patru pachete.

Mod de preparare: Orezul se fierbe la foc mic, timp de 20 minute. Ceapa se toaca marunt, iar ciupercile se taie in felii subtiri. Se calesc impreuna vreme de 7 minute, in ulei de masline. Amestecam orezul cu ceapa si ciupercile calite. Adaugam sare si piper dupa gust.

Punem patru foi de aluat una peste alta si le taiem in forma patrata. Apoi punem patru patrate de aluat intr-o tava tapata cu hartie de copt si le ungem cu margarina topita. Peste primul patrat adaugam treptat un alt patrat de aluat putin deplasat, uns de fiecare data. Adaugam pana obtinem sase patrate. Umplutura va fi pusa in centru. Ridicam colturile patratelor si adaugam macul. Peste ele punem o foaie de aluat unsa cu margarina, ca sa fereasca patratele sa se usuce. Le coacem intr-un cuptor incalzit, 10 minute, la 170 de grade Celsius.

 

Fursecuri de post

Ingrediente: 100 g fulgi ovaz, 50 g faina, 40 ml ulei masline, 80 g zahar, 2 linguri suc lamaie, 90 g migdale, 40 g miere, 50 ml suc portocale, scortisoara.

Mod de preparare: Fulgii de ovaz se macina marunt cu ajutorul masinii de cafea. Se macina migdalele, putin mai mare. Amestecam ovazul impreuna cu migdalele, faina si zaharul. Apoi adaugam si celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen. Din acest aluat ,luam o bucata de marimea unei alune, din care facem o bila. Asa procedam si cu restul aluatului. Le dam o forma de disc, apasand usor cu fundul unui pahar si le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt. Coacem fursecurile la 180C, timp de 14 minute. Pofta buna.

 

 

Placinta cu dovleac

 

Ingrediente: 1 kg dovleac, o cana de ulei, o cana de apa, ½ zahar, 700 g faina, un plic praf de copt, coaja de lamaie, scortisoara

Mod de preparare: Curatam dovleacul si il dam prin razatoare mare. Il punem la calit impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar propusa, timp de 15 minute. Apoi amestecam compozitia cu scortisoara si coaja de lamaie.

Pentru aluatul prajiturii, trebuie sa amestecam uleiul, apa si zaharul ramas. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt. O adaugam treptat, pana obtinem un aluat elastic si neipicios. Apoi impartim aluatul in doua parti si il lasam sa se odihneasca.

Din prima parte facem o foaie pe care o vom aseza in tava si peste care vom adauga compozitia de dovleac, iar din a doua parte a aluatului facem cea de-a doua foaie a aluatului pe care o vom adauga peste compozitia de dovleac.

Coacem prajitura de dovleac timp de trei sferturi de ora, la foc mediu. Pofta buna.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *