LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

RUSIA: Moastele Sf Ierarh Nicolae, aduse de la Bari dupa 930 de ani

Share

In data de 22 mai se sarbatoreste pe stil vechi Aducerea moastelor Sf Nicolae la Bari (1087).
La Bari, sfintele moaste ale marelui sfant al ortodoxiei au fost pastrate in catedrala inchinata Sfantului Nicolae, intr-o racla de marmura cu geam blindat, sub o lespede de 32 tone, fara a putea fi vazute.
Dupa 930 de ani de cand sfintele moaste s-au aflat la Bari, fara sa paraseasca orasul, duminica 21 mai 2017 au fost aduse cu mare fast la Moascova, in urma acordului incheiat intre Papa Francisc si Patriarhul Kiril, la intalnirea acestora din 12 februarie 2016.

0000000bg
Duminica, in ajunul sarbatorii Sfantului Nicolae, Patriarhul Kiril al Moscovei si a Intregii Rusii a oficiat Sfata Liturghie la Catedrala Iisus Mantuitorul din Moscova si a primit cu mare fast, dupa-amiaza, racla cu sfintele moaste ale Sfantului Ierarh Nicolae, procesiunea fiind transmisa in direct de postul de televiziune Rusia-24. La ora 18:00, toate clopotele bisericilor ortodoxe din Moscova au inceput sa bata, inclusiv clopotele din Kremlinul moscovit. Patriarul Kiril a intampinat racla cu sfinele moaste la intrarea in CatedralaIisus Mantuitorul, apoi le-a insotit in catedrala, oficiind spujba de priveghere, dupa care toti participantii – cler si mireni – s-au inchinat
Sfintele moaste ale Sf Nicolae se vor afla in Rusia intre 22 mai si 28 iulie, la Catedrala Iisus Mantuitorul din Moscova (22 mai – 13 iulie) si in Sankt Petersburg (13 – 28 iulie).

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *