LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Sarbatoare la Elche, Spania

Share

Parohia Ortodoxa Română “Acoperămantul Maicii Domnului”, Elche se va afla mâine, 2 octombrie 2011, în haine de sărbătoare. În fiecare an, în Duminica cea mai apropiată de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului parohia din Elche, aflată sub ocrotirea Maicii Domnului, îşi serbează hramul.

Parohia a fost înfiinţată în anul 2006, aflându-se sub jurisdicţia canonică a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale şi Meridionale cu sediul la Paris.

Cu binecuvantarea I.P.S. Iosif, Parohia nou infiinţată cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” a primit Sfantul Antimis, necesar pentru savarsirea Sfintei Liturghii.

După cum ne informează Pr. Cristian Toderici , în Joia Mare a anului 2006 s-a săvârşit pentru prima oara Sfanta Liturghie în ermita San Crispin, (aflata in proprietatea Asociaciei Fabricantilor de Incaltaminte din Elche), fiind prezenti un numar insemnat de credinciosi .

Datorita faptului ca în Spania mai exista o altă parohie cu acelaşi hram şi la dorinta I.P.S. Iosif, din anul 2007 s-a ales o alta zi de praznuire si ocrotire a ortodocsilor din Elche şi anume “Acoperamantul Maicii Domnului” (1 octombrie).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *