LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Sărbătorirea hramului parohiei românești din Stavanger, Norvegia

Share

_DSC3647

 

În duminica dinaintea Praznicului Bunei Vestiri, 23 martie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din Stavanger, de pe coasta de vest a Norvegiei cu prilejul sarbătoririi hramulu. Parohia românească din Stavanger are hramurile Buna Vestire și Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Svithun.

În seara zilei de 22 martie 2014 Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu și a spovedit credincioșii în parohia românească din Stavanger, iar duminică 23 martie 2014 a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, fiind înconjurat de preoții Cristian-Silviu Comănescu, Andrei-Marius Pop și diaconul Sorin Sîplăcan.

Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul a sfințit noua cruce pictată care străjuiește altarul bisericii românești din Stavanger apoi a scos în pronaos, spre rânduita închinare, crucea împodobită cu flori și busuioc.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie s-a referit la semnificația duminicii a lll-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, vorbindu-le celor prezenți la slujbă despre mântuirea adusă de Hristos prin Cruce.

La final, ierarhul a miruit credincioșii și le-a oferit în dar Noul Testament.

www.episcopiascandinavia.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *