LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Școală de vară la Florești

Share

În perioada 5 – 9 august 2019, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Dumitru” din Florești, Protopopiatul Cluj I, s-a des­fășurat a cincea ediție a Școlii de vară pentru copii, cu tema „Satul Românesc”.

În cele 5 zile, cei 64 de copii prezenți, cu vârste între 7 și 14 ani, au participat la numeroase activități, precum și la Slujba Paraclisului Maicii Domnului, în biserica „Soborul Maicii Domnului” de pe strada Florilor.

Printre activitățile desfășu­rate menționăm o serie de prezentări despre satul tradițional românesc și rolul bisericii, ateliere de pictură de icoane pe sticlă,semne de cusut tradiționale, atelier de preparat prescuri, muzică, colaje și diferite jocuri de socializare.

Au fost prezenți în mijlocul copiilor,toți cei patru preoți ai parohiei împreună cu doamnele preotese, precum și distinși invitați, printre care: prof. conf. dr. Dorin Simionescu, prof. Tatiana Doibani, prof. Maria Chifor, prof. Hajnal Toth, prof. Loredana Prunean și Anda Costea.

La final, copiii au fost premiați cu cărți oferite de către Editura Lumea Credinței.

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *