LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Sensei. Infractor. Călugăr. O spovedanie non-conformist

Share
Trei alegeri de vieţuire, trei ipostaze care în mod obişnuit nu pot fi întâlnite împreună. Tocmai de aceea, cartea pe care ne-o propune editura Areopag se anunţă a fi o lectură provocatoare.

Joi, 26 martie 2015, ora 18.00 vă aşteptăm împreună cu invitaţii noştri:

Laurenţiu Gheorghe, filosof şi teolog

Ciprian Voicilă, sociolog

la o întâlnire prilejuită de lansare volumului „Sensei. Infractor. Călugăr. O spovedanie non-conformist„, a părintelui Emanuil Giurăscu.

De la prima la ultima ei pagină este o carte animată de duhul pocăinţei necurmate. Citind-o, mi-am reamintit un lucru simplu, dar care prea des cade în uitare: a fi creştin ortodox înseamnă a lupta până la moarte cu patimile tale. Nu e suficient, ba chiar este primejdios să te conformezi unui standard exterior, să îţi contabilizezi faptele bune sau părutele tale fapte de laudă, să îţi adormi conştiinţa cu gândul că ai îndeplinit faptele credinţei, că ţi-ai îndeplinit datoria faţă de Dumnezeu. Formalismul şi legalismul pîndesc viaţa fiecăruia dintre noi. Singurul reper în viaţa duhovnicească rămâne glasul conştiinţei proprii, sădite în noi de Ziditorul a toate.  -Ciprian Voicilă

Librăria Sophia, str. Bibescu Vodă 19
021.3361000 / 0721211659

Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *