LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, sărbătorit la Stockholm

Share


_DSC4935

Credincioșii ortodocși români din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm și-au cinstit ocrotitorul. În Miercurea Luminată, 23 aprilie 2014, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de preoții Toader Doroftei și Dumitru Stănei.

 _DSC4956

Răspunsurile la strană au fost date de grupul coral „Credo” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, condus de tânărul Florin Lache.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie s-a referit la pilda vieții și mărturisirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, felicitându-i pe numeroșii enoriași care poartă numele acestui martir, purtător de biruință. Ierarhul a arătat că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ne învață cum să-L mărturisim și să-L urmăm pe Hristos, Mirele Bisericii.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe se bucură, din vechime, de mare cinstire în capitala Regatului Suediei. Atât în Catedrala regală (Storkyrkan), cât și în piața din centrul vechi (Gamla Stan) al orașului Stockholm se păstrează două monumentale statui ale Sfântului Gheorghe, ucigând balaurul.

_DSC9386

_DSC9391

După Liturghie, s-a organizat agapa pascală, fiind degustate tradiționalele bucate românești.

www.episcopiascandinavia.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *