LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

„Singura zi care ar trebui să dureze tot anul”

Share
Campania națională de donare de sânge: „Singura zi care ar trebui să dureze tot anul”, la Cluj

În fiecare an, în data de 14 iunie, este sărbătorită la nivel mondial Ziua Donatorului de sânge.

Celebrarea acestei zile a fost stabilită la cea de-a 58-a reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la care statele membre și-au declarat în unanimitate angajamentul și sprijinul pentru donarea voluntară de sânge.

Prima Zi mondială a donatorului de sânge a fost sărbătorită în anul 2004 în Johannesburg, Africa de Sud.

Prin sărbătorirea acestei zile se dorește creșterea gradului de conștientizare a nevoii de donații constante de sânge pentru a asigura calitatea, siguranța și disponibilitatea sângelui și a produselor din sânge pentru pacienții care au nevoie.

La Cluj-Napoca, pentru al doilea an consecutiv, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, desfășoară o astfel de campanie, în parteneriat cu Mega Image.

Campania „Singura zi care ar trebui să dureze tot anul” are loc astăzi în toată țara.

Transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an. Aceste operațiuni medicale pot ajuta pacienții care suferă de afecțiuni ce pun viața în pericol și susțin procedurile medicale și chirurgicale complexe.

În prezent, numai 62 de țări se apropie de 100% din livrările naționale de sânge din donații de sânge voluntare, neplătite, iar 40 de țări sunt încă dependente de donatori de familie și chiar de donatori plătiți.

În România sunt 44 centre de transfuzie sanguină, dintre care 3 în Bucureşti. Cei care donează, pe lângă faptul că dau o şansă la viaţă celor aflați în stare critică, beneficiază de câteva avantaje: o zi liberă de la serviciu, 7 tichete valorice pe baza cărora îşi pot cumpăra alimente, decontarea cheltuielilor de transport şi analize medicale gratuite.

Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up