LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Șolohov nu a plagiat

Share

Pe 21 februarie 1984 trecea spre vesnicie scriitorul rus/cazac Mihail Șolohov, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1965). Participă la activitatea literara a gruparii Tanara garda. Debuteaza cu Incercarea (Ispitania), dar devine celebru cu Donul linistit (cu expresii de genul: Femeia e ca pisica, se lipeste de cine o mangaie). Insa povestea nu e atat de linistita, existand temeri de plagiat. Lumea era mirata de talentul sau de prozator (Nu este el baiatul cu doar patru clase primare, care a furat manuscrisul unui ofiter?!) Pur si simplu, era foarte talentat (fara master). Daca si Sartre a refuzat Premiul Nobel (pe motiv ca Solohov inca nu l-a primit)…

Cei ce s-au indoit de paternitatea capodoperei raman niste blasfemiatori de serviciu, lipitori de afise bolsevice. Cenzura sovietica nu are cum sa fie straina de aceste fapte (Tov. Ejov, comisar NKVD, stia mai multe detalii, cu siguranta).
Nici ecranizarea nu dezamageste, chiar deloc (un film de nota 10). Este unul dintre cele mai reusite (click aici pentru vizionare).

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *