LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Spectacolul teatral de succes „Brâncovenii” la TVR

Share

Cuprins Articol

Spectacolul ”Brâncovenii”, producție de succes a teatrului creștin,  va fi prezent în grădina TVR, în zilele de 8 și 16 august 2020, ora 21.00,  în cadrul stagiunii TEATRU ÎN TVR.

Evenimentul este organizat de Compania Teatrală Zona,in parteneriat cu Televiziunea Română , în contextul declarării zilei de 16 august ca „Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor”.

Spectacolul prezintă ceea ce etnograful Ernest Bernea considera a fi „culmea istoriei suferințelor nemeritate îndurate de români” întruchipată de personajul Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

Realizatorii propun o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu ,aflată în ultima parte a vieții sale la Mănăstirea Surpatele, asupra momentelor principale ale martiriului soțului său, Constantin Brâncoveanu și a fiilor lor. Spectacolul descrie o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii  Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Mircea Constantin, Tiberiu Păun, Bogdan lacob, Dana Rusu și Alex Mirea. Totodată membri ai trupei Teatrului Parohial “Ateneul Sfantului Pantelimon”. Spectacolul se bucură de vocea de exceptie a lui Constantin Codrescu. Textul aparține Părintelui Bogdan-Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti. Regia este semnată de Ivona Boitan, decorul şi costumele de Ileana Zirra.  Coproducători ai spectacolului sunt Protoieria Sector II şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi, Filiala Sector II. Partener Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *