LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Spitalul CFR Galaţi a primit ajutoare din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Share

Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian,continuăajutorarea  spitalelor din municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci prin oferirea de materiale pentru igienă, măşti de protecţie şi cărţi de zidire sufletească pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi pentru pacienţii internaţi sau ceiveniţi în ambulatoriu în unităţile medicale.

În acest sens,Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat în aceste zile achiziţia de produse de igienă şi măşti de protecţie pentru a fi donate Spitalelor din Eparhia Dunării de Jos.

O astfel de activitate de ajutorare a spitaleor s-a desfăşurtat astăzi, 10 aprilie 2020, la Spitalul General Căi Ferate Galaţi, care a primit din partea Centrului eparhial ajutoarele pregătite, care au constat în 300 măşti de protecţie, clor, săpun lichid, domestos, dezinfectant, igienol şi alcool sanitar în valoare de 12.133 de lei.

Spitalul are mare nevoie de orice fel de ajutor, întrucât prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 533/29.03.2020, a fost dedemnat ca spital suport pentru primirea persoanelor infecatet cu virusul SARS Cov-2.

Pentru respectarea normelor legale în vigoare, deplasarea materialelor oferite astăzi Spitalului CFR Galaţi s-a realizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Eremia Grigorescu” din Galaţi.

În următoarle zile, şi alte Spitale din judeţele Galaţi şi Brăila vor primi ajutoare de la Arhiepiscopia Dunării de Jos.

De asemenea, continuă protocol de colaborare dintre Centrul eparhial şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Eremia Grigorescu” din Galaţi prin care se oferă gratuit hrană angajaţilor inspectoratului în această perioadă de epidemie.

Pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *