LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

În Statul american Georgia, preoții nu sunt obligați să cunune homosexuali

Share

GASă asistăm oare la un nou tip de secesiune americană? Știind că statele americane din sud sunt în continuare mult mai conservatoare, mai puțin deschise ”modernității”, cred că putem vorbi despre o segregare, deocamdată ideologică. Motivul, este legat deopotrivă de biserică și familie.

Un alt pas în consolidarea protecției acordate clerului pe motive de conștiință, a fost adoptat în Statul american Georgia, ca urmare a adoptării unui proiect de lege, de către Camera Reprezentanților, informează în premiera Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe®.

Rezoluția 757, care mai este cunoscuta și sub numele de Protecția Preoților, ii protejează pe reprezentanții religioși de constrângerea de a oficia Slujbe de Cununie pentru cuplurile de același sex. Conform gazetei Atlanta-Jurnal, rezoluția a fost aprobată cu 161 de voturi, în Senat.

„Liderii religioși nu ar trebui să fie forțați să oficieze ceremonii de căsătorie, ritualuri sau Taine cu încălcarea dreptului lor legitim de profesare liberă a credinței” – decide proiectul de lege.

Proiectul de lege protejează, astfel, Biserica, în fața unor forțări, din ce în ce mai dese, de oficiere a ceremoniilor dedicate cuplurilor între persoane de același sex.

Adoptarea proiectului de lege a venit la o zi după discursul pastorului Franklin Graham, care le-a cerut creștinilor să participe activ și să ia poziție în procesul politic, mai informează Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe®.

Până una alta, este de admirat gestul de curaj al administrației Statului Georgia, arătând că sunt unele valori tradiționale peste care nu ar trebui să se treacă… nici măcar în America în numele ”libertății”. Așteptăm cu nerăbdare gesturi asemănătoare și din partea altor State americane, dar mai ales din partea unor țări europene cum ar fi, Belgia, Franța, Anglia, Norvegia, Olanda, Germania, etc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *