LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Stradă dedicată protopopului Dorel Pușcaș, în Huedin

Share

La iniţiativa Protopopiatului Ortodox Huedin şi a domnului prof. Horea Dorin Matiş, o stradă din oraşul Huedin a primit numele fostului protopop al Huedinului, Dorel Puşcaş.

Este vorba despre strada Stejarului, care începând cu data de 17 octombrie 2017 se numeşte strada Protopop Dorel Puşcaş. Această stradă face legătura între strada Avram Iancu şi strada Trandafirilor. Autorităţile locale au decis această schimbare cu unanimitate de voturi.

 Această iniţiativă a avut ca scop recunoaşterea eforturilor fostului protopop în propăşirea     spirituală şi culturală a locuitorilor din Huedin.

Părintele Dorel Pușcaș s-a născut în data de 03.03.1953, în localitatea Brăteni, jud. Bistriţa-   Năsăud. La data de 01.03.1990 a fost numit protopop de Huedin. A deținut această calitate până   la 01.10.2010. În tot acest timp a edificat cel mai modern sediu de protopopiat din ţară şi a   desfăşurat bogate activităţi misionare şi culturale.

A pus bazele, în ultimii ani ai vieţii, primului aşezământ social din protopopiat, înfiinţând   Fundaţia Cultural Filantropică ”Protopop Aurel Munteanu”, în cadrul careia funcţioneză o   cantina socială, care astăzi îi poartă numele.

Fostul protopop al Huedinului, părintele Dorel Pușcaș, a trecut la cele veșnice vineri, 10 iunie 2016.

Este a doua stradă din oraşul Huedin care poartă numele unui protopop. Prima dintre acestea a fost numită în memoria şi cinstea primului protopop al Huedinului – martirul Aurel Munteanu.

Dan Lupuţan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *