LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Sute de mii de africani vin la Hristos

Share

Ideea că sute de mii de oameni au trecut de la islam la creştinism în Africa de Nord în câţiva ani este năucitoare. Moschei întregi din Africa Sub-sahariană au pus crucea pe clădiri.

Jerry Trousdale, despre care am mai vorbit, spune în cartea sa Miraculous Movements (Mişcări Miraculoase), care sunt raţiunile pentru care oamenii părăsesc credinţa de sute de ani a părinţilor lor şi trec la credinţa în Iisus Hristos. Trousdale vorbeşte despre evenimente fără precedent care se întâmplă în rândul populaţiei musulmane:

· Multiple cazuri de moschei întregi care devin biserici

· Mii de oameni simpli ajung la realizări spirituale incredibile

· Zeci de mii de musulmani devin creştini şi ajută la pătrunderea credinţei în Hristos în rândul islamicilor

· Grupări musulmane închise în care nimeni niciodată nu a mai fost creştin au acum mai mult de 50 de biserici, iar în unele cazuri 100 de biserici în decurs de 2 ani

· Şeici, imami şi islamişti militanţi sunt acum peste 20% din conducătorii religioşi creştini în regiunile musulmane

· „Discipolii creştini se multiplică în progresie geometrică, parcă ar fi în Faptele Apostolilor”, a spus un misionar. Această lucrare nu se face cu bani sau promisiuni, ci este rodul lucrării lui Dumnezeu. Pentru a da doar un exemplu, Zamil (numit astfel din raţiuni de securitate) era un om de afaceri, musulman respectat şi lider al moscheii sale. Într-o noapte, a visat că Isa al Masih (Iisus Mesia) i-a apărut în vis şi a spus că El este Lumina lumii. Zamil s-a trezit orb. După ce a fost pe la toţi specialiştii oftalmologi şi i s-a pus diagnosticul orbire completă. A ajuns să vorbească cu nişte creştini, care l-au dus la o slujbă creştină. Imediat după ce s-a aflat că este creştin, familia sa l-a repudiat şi abandonat. Era orb, fără locuinţă şi şi-a pierdut toate proprietăţile după ce a devenit creştin. Zamil a participat la Discovery Bible Studies (Studiile Descoperiţi Biblia). Voia să fie misionar creştin, dar nu i s-a permis, fiind orb. Într-o dimineaţă, Zamil s-a urcat într-un taxi şi a mers la o comunitate musulmană apropiată. Acolo a vorbit tuturor despre iubirea lui Hristos pentru lume, despre Cruce şi Înviere. Într-o lună a luat fiinţă o Biserică creştină, înfiinţată de el. „Să asculţi un om de afaceri şi cleric musulman care vorbeşte despre faptul că a fost orbit de către Lumina lumii, dar că L-a descoperit pe Dumnezeu, este fascinant. Este o minune pe care Dumnezeu a săvârşit-o cu acest om” spune Trousdale.

Sursa: Articole Ortodoxia.md

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *