LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Tabara de iconografie de la Szentendre s-a incheiat

Share

Vineri, 21 august 2020, s-a incheiat Tabara de iconografie tinuta la Szentendre, pentru elevi romani din Ungaria. Dupa ce elevii si-au insusit deprinderile si informatiile de baza despre pictura icoanelor pe sticla, fiecare dintre ei a pictat o astfel de icoana, sub indrumarea Parintelui Cosmin Pop din Jaca, care de multi ani se ocupa cu aceasta arta sacra.

In afara de programul iconografic, si de rugaciunile zilnice, elevii au beneficiat si de un program recreativ si cultural, din partea organizatorilor.

Impreuna cu Parintele Marius Maghiaru, Protopopul Roman de Budapesta si Presedintele Autoguvernarii Romanesti din Sectorul 7 din Budapesta, cu Parintele Protosinghel Visarion Tuderici, Secretar Eparhial si insotitorul grupului din Micherechi si cu Parintele Cosmin Pop, copiii au facut in zilele anterioare o croaziera pe Dunare, pornind de la Visegrad, cunoscut in istorie din anul 1335, prin relatiile stabilite inca de atunci intre Boemia, Polonia si Regatul Ungar, iar intre anii 1323-1408 de aici se conducea Regatul Ungar.

Joi, 20 august, elevii au vizitat Muzeul Satului de la Skanzen-Szentendre, cel mai mare Muzeu in aer liber din Ungaria, iar vineri, 21 august, in ultima zi a Taberei, copiii au vizitat orasul Esztergom, care gazduieste Catedrala Romano Catolica, datand de la jumatatea secolului al 19-lea, care a putut fi vazut si de pe cealalta parte a Dunarii, din orasul slovac Sturovo. Cazarea, materialele de lucru, masa, croaziera pe Dunare si intrarea la obiectivele turistice au fost sustinute de organizatori, respectiv cele doua Autoguvernari Romanesti din Budapeata, Sectorul 7 si din Szentendre, iar deplasarea de Primaria Comunei Micherechi.

Tot astazi, copiii din Micherechi s-au intors la casele lor, impreuna cu Parintele Visarion.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *