LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Tabără de toamnă la Sâmbăta de Sus, județul Brașov (2 – 5 noiembrie 2012)

Share

Încă din ultima zi a primei noastre tabere, a Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor de la Putna, a apărut între noi dorinţa de a ne reîntâlni. Chiar de atunci am spus că dacă ne va ajuta Dumnezeu vom organiza o nouă tabăra în toamna acestui an.

A trecut vremea şi sunt foarte bucuros să vă anunţ că am demarat demersurile pentru organizarea celei de a-2-a tabere a comunităţii noastre. Întâlnirea va avea loc în minunatele împrejurimi ale Mănăstirii Brâncoveanu, în stațiunea Sâmbătă de Sus, județul Brașov, mai exact la Pensiunea Nicodor, şi va dura 4 zile şi 3 nopţi. Mai precis tabăra va avea loc în primul weekend din luna noiembrie, pe 2, 3, 4 şi 5 ale lunii, adică vineri, sâmbătă, duminică şi luni.

Scopul întâlnirii noastre este în mare acelaşi: să ne facem noi prieteni şi împreună să discutăm despre provocările vieţii unui tânăr în Biserica Ortodoxă şi alături de Dumnezeu.

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus este mănăstirea în care a viețuit Părintele Arsenie Boca și Părintele Teofil Pârâian (duhovnicul cel orb).

Pentru a vă face o idee mai clară despre ceea ce se va întâmpla acolo voi schiţa programul pe fiecare zi, cu specificația că este provizoriu, și mai poate suferi mici modificări.

Vineri, 2 noiembrie 2012

Prânz/după-amiază
– Sosirea participanţilor şi cazarea lor la pensiune.

Seara
– Sesiune de discuţii: Prezentarea Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor şi a proiectelor noastre (1 oră).
– Pauză (20 de minute)
– Sesiune de discuţii pe tema: „Milostenia și toate aspectele ei teologice, duhovnicești și practice” (2 ore).

Sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Dimineaţa
– Vizită la Mănăstirea Sâmbătă de Sus. Vizităm biserica, muzeul, paraclisul, academia, lacul şi împrejurimile.
– Sesiune de discuţii pe tema: „Iubirea de neam şi ţara. Curajul şi bărbăţia romanului credincios (Sfinţii Martiri Brâncoveni).”

După-amiaza
– Drumeţie până la chilia Părintelui Arsenie Boca pe munții din spatele mănăstirii.

Seara
– Sesiune de discuţii pe tema: „Părintele Arsenie Boca şi Rezistenţa anticomunista din Munţii Făgăraşului”.

Duminică, 4 noiembrie 2012

Dimineață
– Participare la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbătă de Sus.

După-amiaza
– Vizită la Herghelia de cai lipiţani din Sâmbătă de Sus.

Seara:
– Sesiune de discuţii pe tema: „Sfânta Scriptură – spațiu de întâlnire zilnică a omului cu Dumnezeu”.
– Masa tradiţională în aer liber în incinta pensiunii.

Luni, 5 noiembrie 2012

– Rugăciune de mulţumire.
– Program liber ales.
– De-cazare şi plecare spre casă.

Aşa acum vedeţi programul este încărcat şi condensat mai mult pe zilele de weekend, pentru că toţi cei dintre voi care vreţi să participaţi să puteţi veni după servici sau şcoală.

Sâmbăta de Sus este un loc superb, o adevărată oază de linişte trupească şi sufletească… şi asta datorită, în principal, peisajelor şi a mănăstirii, bastion al Ortodoxiei în timpul stăpânirii habsburgice (1683). Aici au trăit oameni cu viaţă sfântă şi se simte acest lucru.

Haideți să vă spun câteva lucruri și despre costurile acestei tabere:

Preţul pentru cazare este 50 de lei/noapte şi pentru trei nopţi ar însemna 150 de lei de persoană. Transportul va fi suportat de fiecare participant în parte în funcţie de zona din care va veni.

Cât priveşte masa încă suntem în discuții. Vom încerca să vorbim la mănăstire să vedem dacă putem obţine masa de prânz gratuit sâmbătă şi duminică. Dacă nu, atunci vom încerca să adunăm bani împreună, câte 50 de lei fiecare şi să cumpărăm mâncare la comun.

Noi, organizatorii vom oferi masa tradiţională din ultima seară şi gustările (ronţăielile) din timpul sesiunilor de discuţii, plus apa plată și minerală.

Astfel costul de fiecare participant ar fi 150 de lei cazarea şi 50 de lei masă (probabil), în total 200 de lei, la care se adăugă transportul fiecăruia.

Fiecare participant vă trebuie să trimită 70 de lei acont pentru cazare prin transfer bancar/prin alimentarea unui cont bancar, pentru a fi considerată înscris.

Participanţii vor fi ţinuţi la curent cu detaliile organizatorice ale taberei pe blogul nostru creat special în acest sens.

Numărul maxim de locuri este de 40.

Sunt invitaţi să participe toţi tinerii până-n 35 de ani, căsătoriți sau necăsătoriți.

Cei care vreţi să participaţi contactaţi-ne prin email la asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau pe telefonul meu (004) 0740.004.215.

Vă stăm la dispoziţie pentru orice detaliu despre tabără.

Pot participa şi cei care au venit la Putna în tabăra de vară.

Pentru cei dintre voi care vreți să vedeți cum se desfășoară o tabără a Asociației noastre puteți vedea impresii și fotografii de la Prima tabără de vară de la Putna desfășurată în perioada 17-20 august 2012.

Cam asta e tot.

Dumnezeu să vă ocrotească, şi să ne vedem cu bine la Sâmbătă de Sus.

Doamne ajută!

Claudiu Bălan
Preşedinte
Asociaţia Ortodoxia Tinerilor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *