LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Tehno-științele și provocările lumii contemporane, tema celei de-a 17-a ediții a Seminarului de Medicină și Teologie de la Bistrita

Share
<span style='color:#B00000  ;font-size:14px;'> </span> <br> Tehno-științele și provocările lumii contemporane, tema celei de-a 17-a ediții a Seminarului de Medicină și Teologie de la Bistrita</p>

Teologi, medici și specialiști din toată țara au discutat saptamâna aceasta la Bistrita despre știință și credință în postmodernism. Aceasta în cadrul Seminarului Internațional de Medicină și Teologie, aflat la cea de-a 17-a editie.

Evenimentul, a debutat luni, 14 mai 2018  și s-a desfășurat  timp de două zile, în saloanele Hotelului Metropolis din oraș.

În cadrul seminarului, au fost vernisate două expoziții de pictură, avându-i ca autori pe profesorii Claudia-Cosmina Trif și Marcel Muntean,  de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

De asemenea, in prima zi printre conferențiari s-a numărat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat,  președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, si preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi.

Marți, 15 mai 2018, cea de-a doua zi a lucrărilor a debutat cu un Te Deum oficiat în saloanele Hotelului Metropolis din Bistrița, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

După un scurt cuvânt de bun venit, de la ora 9:30 au debutat lucrările simpozionului moderate de ÎPS Andrei, Ioan Chirilă, Ștefan Florian, Mircea Gelu Buta și Pavel Chirilă sub genericul Tehno-științele și provocările lumii contemporane.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Ierarhul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzTeofil-de-Iberia-1080x675

Au susținut comunicări: pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă (UBB Cluj-Napoca) – Antropologie, inginerii genetice și etica în cercetare, Ștefan Florian (UMF „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca) – Medicină si religie, Vasile Astărăstoae (UMF „Gr.T. Popa”, Iași) – Epoca biotehnologiilor, între optimism și reticență, pr. Vasile Mihoc (Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu) – Știința mărturisitoare. De la cuvintele Sfintei Scripturi, la experiența vie a Bisericii, arhim. Benedict Vesa (UBB Cluj-Napoca) – Omul poetic și tehnologia, Pavel Chirilă, Ada Calciu (Fundația „Sf. Irina”, Bucureşti) – Revenire din moartea cerebrală, Ierom. Grigore Sandu (Bucureşti) – Eseu de bioetică biblică referitoare la OMG.

Începând cu ora 12.00, maestrul Dan Puric a susținut conferința „Știința mărturisitoare”, eveniment la care a asistat și Părintele Mitropolit Andrei al Clujului.

 

Actualitatea religioasă

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *