LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Teologul Radu Preda: importanta revitalizarii vieţii parohiale

Share

La biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Grigorescu al municipiului Cluj-Napoca, s-a desfăşurat luni, 7 noiembrie, şedinţa lunară de lucru a preoţilor din Protopopiatul Cluj II, coordonată de părintele protopop Gheorghe Braica. Lucrările au fost precedate de o slujbă de Te Deum, săvârşită de la ora 9.30, în biserică.

La şedinţă a fost invitat teologul Radu Preda, care le-a vorbit preoţilor pe tema „Biserica şi Societatea”, arătând importanţa misiunii fiecăruia în mijlocul comunităţii: „Tema a fost de data aceasta modul în care se raportează Biserica la ceea ce numim cu un termen biblic semnele vremii, adică maniera în care înţelegem lumea în mijlocul căreia trăim, tendinţele, fenomenele, curentele, astfel încât pastoraţia şi misiunea noastră să fie adaptată la aceste realităţi. Un aspect important a fost revitalizarea vieţii parohiale, pentru că se oferă un fenomen de individualizare a religiei, adică oamenii încep să aibă un raport strict personal cu Dumnezeu, fără să se mai raporteze la comunitatea de credinţă din care fac parte”.

Pentru a veni în sprijinul preoţilor, teologul Radu Preda a spus că este important ca parohiile să ajute la coagularea unor grupuri de vârste şi de profesii, de la copii până la pensionari, astfel încât toţi să se simtă atraşi nu doar în timpul Sfintei Liturghii, ci şi după slujbă, punând accent pe dimensiunea socializării în biserică.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *