LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Tinerii creștini ai României

Share

Duminica sarbatorim Sfintele Paste, cea mai relevanta sarbatoare crestina, si cea care ne deosebeste de restul religiilor lumii. E potrivit, cu acest prilej, sa adresam citeva cuvinte de apreciere tinerilor crestini, atit din Romania cit si din alte tari, cu care ne mandrim. In primul rind ne mindrim cu tinerii crestini ai Romaniei, fara deosebire de confesiune ori identitate etnica. Marea majoritate a tinerilor din Romania se identifica ca fiind crestini, atit in gandire cit si in comportament, si nu le este rusine de identitatea lor crestina. Pentru ei idealurile si valorile crestine sunt un motiv de mandrie personala care le defineste identitatea. In plus, sunt si harnici. E suficient sa ne uitam doar la citeva evenimente care s-au petrecut in Romania in doar ultimele sase luni sa ne dam seama de abnegatia si harnicia lor in afirmarea valorilor si identitatii crestine in spatiul public.

In toamna, Coalitia pentru Familie a lansat proiectul de protejare a casatoriei crestine in Articolul 48 din Constitutia Romaniei. In primele rinduri ale acestui proiect s-au aflat, si inca se afla, tinerii crestini ai Romaniei, lucrind umar la umar cu voluntari din generatiile mai in varsta. Apoi, in primavara acestui an afirmat dreptul la viata a copiilor nenascuti – tot in spatiul public. Au organizat manifestatii publice in zeci de orase ale Romaniei si Republicii Moldova si au mobiliat un numar record de participanti. Asta dovedeste ca le pasa, ca iubesc valorile crestine, si ca doresc ca natiunea romana sa dainuiasca. Si tot ei au organizat si 40 de zile de post, rugaciune si veghe la Bucuresti (iar anul trecut la Cluj) stand in fata clinicilor de avort, daruind din timpul lor pentru a motiva romanii si femeile care vor sa faca avort sa se razgindeasca si sa imbratiseze o cultura a vietii. Si nu in ultimul rind, tot ei au fost, si inca sunt, in spatiul public, manifestind pentru familia Bodnariu atit de mult afectata de politica inumana, necrestina, seculara si antifamilie a Barnevernetului norvegian. Tinerii crestini romani si-au pus la dispozitia acestor actiuni timpul, talentele, integritatea si perseverenta. Si inca continua sa o faca. Se investesc nu numai in aceste proiecte ci si in altele mai putin cunoscute dar la fel de importante: consilierea femeilor insarcinate, consilierea femeilor traficate si combaterea traficului de fiinte umane. Ori munca de reabilitare morala si spirituala a intemnitatilor din Romania.

Acestia sunt tinerii crestini ai Romaniei cu care ne mandrim. Ei cred si promoveaza abstinenta, castitatea, monogamia, fidelitatea in casatorie, responsabilitatea sotilor in viata de casnicie, patriotismul, dreptul la viata al copiilor nenascuti, cultura vietii, familia naturala si crestina, combat pornografia, traficul in fiinte umane, ateismul, apara libertatea religioasa, combat abuzul domestic, abuzul de alcool si tot felul de dependente nocive. Ei sunt tinerii crestini ai Romaniei cu care ne mandrim si despre ale caror fapte bune presa romana nu scrie mai nimic – niciodata!
In urma acestor mici observatii se impune concluzia ca datorita lor Romania are un viitor. Tragem nadejde ca datorita lor Romania va supravietui asaltul antivaloric si anticrestin occidental. Tragem nadejde ca ei vor pastra si vor duce mai departe identitatea crestina a neamului romanesc. Si chiar daca mass media ii ignora, iar uneori chiar ii critica, datorita pozitiilor lor crestine. Observam o tacere mai totala a mass mediei romane fata de activitatile in care tinerii crestini romani se implica. La polul opus, insa, observam preocuparea minutioasa, pina la obsesie, a mass mediei romane cu organizatiile nu doar necrestine, dar chiar anticrestine, formate din tineri si organizatii neguvernamentale de tineri din Romania care promoveaza extremismul si radicalismul sexual, decadenta, imoralitatea, avortul, ori cer eliminarea simbolutilor religioase din spatiul public, si murdaresc valorile crestine. Aceste grupuri extremiste, numite „societatea civila” in mass media romana, sunt finantate de Uniunea Europeana si ONU. Au membrii putini, dar o prezenta propagandistica enorma, sprijinita de mass media. Cind ei lanseaza o scrisoare deschisa ori vreo actiune, televiziunea si marile cotidiene ale Romaniei le cinta in struna, le aloca timp generos, si comenteaza pozitiv asupra obiectivelor lor distrugatoare.
Adaugam ca dl Iohannis si dl Ciolos s-au inconjurat cu tineri care nu impartasesc valorile crestine. E greu de gasit, printre consilierii ori tehnocratii care formeaza anturajul loc, tineri autentic crestini. Indraznim sa afirmam ca asta nu e doar la voia intimplarii ci intentionat. [Colegii de la Cultura Vietii au scris ceva similar asupra acestui subiect: http://www.culturavietii.ro/2016/04/23/dihonia-cu-educatia-sexuala-a-intrat-si-in-guvernul-ciolos-ii-planul-multianual-integrat-de-sanatate-spre-comunism-in-zbor/]
Tinerii crestini ai Romaniei, insa, sunt avantajati in comparatie cu alti tineri din lume care si ei promoveaza valorile crestine. In Romania nu sunt dusi in instanta pentru actiunile in care se implica – cel putin nu acum. Dar si asta s-ar putea sa se schimbe. In contrast, multi tineri crestini din alte tari ale lumii, in special occidentale, care promoveaza valorile crestine sunt marginalizati, destituiti din functii, concediati, dati in judecata, etichetati ca bigoti, iar ascensiunea lor profesionala este blocata. In contextul acestei realitati regretabile discutam cazul la fel de regretabil, ajuns celebru, al fetelor crestine din Kountze, Texas care recent a fost obiectivul unui articol interesant si aprofundat inThe Atlantic. [Articolul poate fi citit in engleza aici: http://www.theatlantic.com/politics/archive/2016/04/kountze-cheerleaders-free-speech-religion-banners-football/476892/]

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *