LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Un centru medical pentru săracii din Atena

Share

 

 


Persoanele neasigurate şi vulnerabile din punct de vedere economic, persoanele care nu sunt incluse în serviciile de sănătate, un sfert din muncitorii care nu sunt asiguraţi, precum şi 150.000 de persoane cu profesii independente care nu sunt asigurate vor primi servicii medicale gratuite la centrul medical coordonat de Asociaţia caritativă „Apostoli” şi de Asociaţia Medicilor din Atena. Centrul, inaugurat la începutul acestei săptămâni, va fi deservit de medici voluntari cu diferite specializări. Examenele clinice şi tratarea bolilor vor fi asigurate de medici membri ai asociaţiei.

Centrul medical pentru săraci a fost sfinţit de Preafericitul Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade, în prezenţa mai multor ierarhi şi credincioşi din Arhiepiscopia Atenei, după cum informează www.orthodoxie.com, care citează romfea.gr. Au fost prezenţi, de asemenea, mai mulţi miniştri şi reprezentanţi politici.

Preafericitul Ieronim a vorbit despre criza economică a ţării, despre angajamentele Greciei şi costul care va trebui suportat de către noile generaţii: „Obligaţiile pe care ni le luăm nu ne privesc doar pe noi, oare noi nu ipotecăm şi viitorul copiilor noştri?”, a întrebat retoric ierarhul primat grec. Referindu-se la centrul inaugurat în capitala Greciei, Arhiepiscopul Atenei a spus: „Există în lumea de acum prea mulţi cărora le place să critice. Oameni care stau pe canapea şi fac comentarii, care însă nu se implică. Astăzi, noi venim cu fapte”, menţionând că secretul pentru confruntarea cu succes a crizei este colaborarea dintre Biserică şi diferitele organisme ale societăţii. Ierarhul a evocat şi acţiunile caritative şi sociale pe care Arhiepiscopia Atenei şi Asociaţia „Apostoli” le-au derulat până în prezent. La rândul său, preşedintele Asociaţiei Medicilor din Atena a declarat că Biserica şi ştiinţa îşi unesc forţele într-o alianţă puternică, un efort comun pentru a-i sprijini pe cetăţenii greci care au nevoie de ajutor.

Silviu Dascălu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *