LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Zicea Parintele Galeriu: “totul e o pregustare de “aici”

Share

Si cele mai frumoase daruri pe care le-am primit , sunt cele care nu costa bani si care vin cum zicea acelasi parinte, din “viul vietii ” : lumina soarelui “cea pururea fiitoare”, dragostea parintilor , bucuria din privirile celor dragi , articolele din“ Lumea credintei si a monahilor ….

· Domnule Bucuroiu, dvs care ne faceti atata bucurie , dandu-ne informatii alese pentru ”simtirea cea intelegatoare“, va transmit si eu din ceea ce am primit , “dar din dar“: corul de odinioara de la Manastirea Sfantul Antim , este reactivat de preotul Nicolae Giolu la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena de la Piata Muncii cu slujba Canonului lui Andrei Criteanul saptamana aceasta , in fiecare seara pana joi.

· Armonia din cantarile acestui cor, armonie transmisa din trecutul de rugaciune al Manastirii Antim este unica. Eu sunt una dintre zecile de antimiste care sufera ca traditia nu s-a pastrat. Ceea ce am trait ani buni , pe vremea Parintelui Sofian , poate 25 , raman etalon. Am fost in Rai si nu am stiut. Uneori plang si-mi spun ca trebuie sa trec in alta faza a rugaciunii.

· “Ce fel de frumusete cauti dumneata ? “ mai zicea Parintele Galeriu cand parea ca dorea “ ceva “,“cineva “ fara smerenie (adica fara sa-si stie locul) . Eu cred ca muzica corala religioasa este esentiala pentru trairea in Hristos !

· Veniti sa ascultati ”Suflete al meu … “ in aceasta varianta si poate dvs. sau talentatii dvs . reporteri vor gasi cuvintele care sa genereze actiunea de creare a unui curent si de ce nu a unei scoli de muzica .

· Cu siguranta este o meloterapie care-i face pe ascultatori sa treaca la actiunea “sus sa avem inimile!“ Cu aleasa pretuire pentru truda dvs . intru bucuria tuturor in Domnul!

Conf.univ.dr. Gramada Argentina Dragu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *