LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

A inceput „Anul lui Darwin”, cu … Remus Cernea

Share

Ca dl Remus Cernea prezinta tendentios situatia religioasa din Romania, cred ca o stie orice crestin avizat. Ca Ministerul Educatiei „sacrifica” jumatate din elevii din Romania daca nu extinde programa biologiei pro-evolutioniste, in toti anii daca se poate, am aflat acum. Puteti citi si dumneavostra materialul de mai jos, postat chiar pe siteul oficial al organizatiei Asociatia Umanista Romana:

În „Anul Darwin” Ministerul Educaţiei sacrifică jumătate din elevii României

 

      Prin conferinţa de presă de astăzi de la ora 13.00 de la Muzeul de Istorie al Bucureştiului (Palatul Şuţu – din Bd. Brătianu nr. 2), Asociaţia Umanistă Română, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Revista National Geographic România, va da startul oficial campaniei „Anul Darwin”.

            „Anul Darwin” marchează 200 de ani de la naşterea naturalistului şi 150 de ani de la publicarea cărţii „Despre originea speciilor”. În peste 40 de ţări vor avea loc numeroase manifestări de celebrare a operei şi vieţii lui Charles Darwin şi de promovare a ştiinţei şi evoluţionismului.

            Şi în România vor avea loc conferinţe, dezbateri, concursuri pentru tineri pe teme de evoluţionism, proiecţii de film, editarea unor pliante şi reviste, realizarea unor numere speciale dedicate evoluţionismului în diverse publicaţii şamd.

            La conferinţa de presă de astăzi va fi lansat oficial şi site-ul campaniei „Anul Darwin” – www.evolutionism.ro

            După ce România, în mod cu totul ruşinos, a eliminat teoria evoluţiei din programa de biologie pentru clasele a XI-a şi a XII-a, devenind singurul stat european care a recurs la o astfel de măsură, recent s-a anunţat că începând cu anul şcolar 2009-2010, teoria evoluţiei va fi din nou studiată în învăţământul preuniversitar, fiind cuprinsă în programa de biologie pentru clasa a VIII-a.

            Asociaţia Umanistă Română salută această decizie dar o consideră, în acelaşi timp, nesatisfăcătoare întrucât se rezolvă astfel doar parţial problema predării teoriei evoluţiei în învăţământul preuniversitar. Creaţionismul este predat timp de 12 ani la orele de religie şi doar cca 14% dintre elevii din clasele a VII-a până în clasa a XII-a consideră evoluţionismul corect, 73% fiind adepţi ai creaţionismului, conform studiului privind „Calitatea educaţiei în învăţământul preuniversitar” realizat de Metro Media Transilvania şi Agenţia pentru Strategii Guvernamentale în 2007.

            Cerem Ministerului Educaţiei să reintroducă teoria evoluţiei şi în programa de clasa a XII-a, altfel urmând ca 6 promoţii de elevi din România să fie privaţi în învăţământul public de accesul la informaţia ştiinţifică privind originea vieţii şi a omului. Aceasta întrucât în ultimii doi ani şcolari nu s-a mai studiat deloc teoria evoluţiei la biologie, iar dacă ea va fi introdusă doar în programa de clasa a VIII-a, se vor adăuga 4 promoţii de elevi care, începând cu anul şcolar 2009-2010, vor fi la liceu şi care nu vor avea în programă teoria evoluţiei, nestudiind-o nici până acum la şcoală.

 

 

Remus Cernea

Preşedinte

Asociaţia Umanistă Română

www.secularhumanism.ro

tualegi.eu@gmail.com

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up