LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Avocata

Share

Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste pe toti copiii tai! Te cinstim scara dumnezeiasca, care pe Dumnezeu Il cobori la noi si pe noi ne urci la Dumnezeu. Adormirea ta, Prea Curata, este inca o dovada a invierii… Lucrurile mari si adevarate promise la Apocalips  si bucuria Nuntii Mielului sunt posibile doar prin Tine, Sfanta Maica si Fecioara! Si crestinii de cinstesc si arabii te lauda si ingerii te preamaresc.

Avocata noastra din cer, fii mijlocitoare. Tu reprezinti in cer nemarginita dragoste materna. Arhanghelul iti arata respect si se pleaca in fata noi, iar noi il imitam. Bucura-te, scapare sigura! Avocata noastra din cer, tu vezi in noi pretul mortii Fiului tau. Te arati noua ca Mama, sa ne aratam si noi ca fii.

Bucura-te, lumina sfinteniei! Tu ai gonit noaptea. Nu mai orbecaim in intuneric, ci gasim lumina. Scapam de tristete si aflam bucuria. Bucura-te crin, care niciodata nu ti-ai pierdut podoaba albiciunii! Bucura-te, rug aprins, care nu se mistuie!

Cum scurtam rugaciunea, indata vin ispitele. Toata nesimtirea vine numai din lipsa de credinta. Ajuta-ne, avocata noastra din cer, sa scapam de trivialitate si sa dobandim delicatetea. Cel mai mare dar este pacea inimii (avem asta, avem totul). Daca doua zile nu ne mai rugam tie, Maica, ne stingem… Intareste ceea ce Domnul a lucrat in noi.

Stim ca tu esti Mama care nu isi uita copiii. Nu ne lasa sa ne lacomim la prea multe paini. Ajuta-ne sa iertam datoriile altora. De fiecare data cand ne rugam tie, avem incredintare ca vom primi mila. In Biserica ta, chemam numele tau zi de zi. Ai lucrat, Sfanta, pentru Domnul, acum Domnul lucreaza pentru tine.

Domnul indeplineste degraba rugaciunile tale pentru noi. Tu esti aproape de inimile smerite. Esti cea mai buna prietena a noastra.  Esti Prea Sfanta, esti vie si gata sa ne ajuti. Numai trandavia noastra ne impiedica de la rugaciune. In 1898 te-ai aratat Sfantului Ioan de Kronstadt, zicandu-i: Esti fiu preaiubit al Tatalui Ceresc! Fa-ne si pe noi membri ai familiei ceresti.

Fara tine, ramanem in desert. Cu tine, trecem in Canaan. Tu ne treci Iordanul. Fara tine, traim de partea gresita a Iordanului. Toata lumea ai sfintit. Pe noi nu ne-ai parasit. Nu inceta a te ruga pentru noi. Tu ne reprezinti in cer, la judecata. Tu esti biletul nostru pentru vesnicie. Lipeste-ne de Tatal Ceresc. Prin tine, nimic nu ne mai separa de vesnicie.

Ajuta-ne sa ne recuperam viata, care ne e confiscata de lume. Bucuria noastra, laudata fii in veci de veci. Tu ai trecut examenul curatiei, ajuta-ne si pe noi in necaz. 

Marius MATEI

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *