LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Cine este fără de păcat?

Share
Ce importanţă are timpul (mai ales cel trecut) în iconomia mântuirii când iată că duminica ce a trecut Sfânta  Biserică aduce în faţa noastră două exemple de pocăinţă. Ca un arc peste timp ” doar patru secole” despart personajele importante amintite.O femeie care spală picioarele Celui pe care, poate, nu-L cunoştea cu adevărat, dar lângă care Şi-a găsit alinarea şi mai ales iertarea, şi alta care timp de 47 de ani  a petrecut plângându-şi păcatele.
Ne plângem adesea că nu mai avem timp să face cu tare şi cu tare lucru, dar în mod paradoxal la fel de mulţi se plâng că se plictisesc, două extreme. Am putea spune că primii sunt râvnitori iar ceilalţi cuprinşi de delăsare.Care o fi adevărul?Ciudat şi pentru unii şi pentru ceilalţi acelaşi e duşmanul, timpul.
În istoria mântuirii nu au fost perioade în care să spunem de la anul cutare până la anul cutare au fost numai drepţi, iar între anii cutare au fost doar păcătoşi. Fiecare perioadă şi-a avut drepţii şi păcătoşii ei.
  În orice om oricât de nevrednic ar fi sau câte păcate ar avea, ori cât de apropiat sau depărtat de Dumnezeu , există un mic colțișor în care strălucește Chipul lui Hristos.
      Pentru  aceștia și altora ca aceștia , există iertare Divină, deschidere, primire, îngăduință, așteptare dar mai ales iertare.
Mare este bucuria în cer pentru un păcătos care se întoarce la cale la care a fost chemat de Dumnezeu încă din momentul conceperii, calea credinţei, calea mântuirii, iar cel întors va iubi mai mult pentru că îşi dă seama cât de mare poate fi milostivirea lui Dumnezeu.
Cine este fără de păcat? NIMENI cine are nevoie de întoarcere sau iertare? NOI TOŢI. Astăzi este ziua mâtuirii, mâine………….!!!!!!! poate e târziu.
Dani GORDAN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *