LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Confesiunea unui fost mason: Lojile au legiferat avortul in Franta! (I)

Share

Siteul catholica.ro a prezentat recent un volum in care un fost mason isi marturiseste experienta in cadrul lojilor franceze. Prezentam mai jos un fragment din confesiunile sale cu introducerea oferita de siteul citat.

Maurice Caillet, „venerabil” dintr-o lojă franceză timp de 15 ani, dezvăluie câteva secrete ale Masoneriei într-o carte publicată recent cu titlul: „Am fost mason” (LibrosLibres). Volumul dezvăluie şi influenţa decisivă a Masoneriei în elaborarea şi aprobarea unor legi cum este cea a avortului în Franţa, la care Maurice Caillet, ca medic, a participat activ. Născut la Bordeaux în anul 1933 şi specializat în ginecologie şi urologie, Caillet a efectuat avorturi şi sterilizări înainte şi după legalizarea în ţara sa a întreruperilor de sarcină. Membru al Partidului Socialist Francez, a ajuns să ocupe funcţii însemnate în administraţia sanitară. Interviul prezentat în continuare a fost acordat agenţiei Zenit, fiind tradus de pr. Mihai Pătraşcu pentru Ercis.ro.

– Când aţi intrat oficial în Masonerie?
– La începutul anului 1970 m-au convocat pentru o posibilă iniţiere. Practic, nu ştiam tot ceea ce mă aştepta. Aveam 36 de ani, eram un om liber şi nu mă afiliasem niciodată unui sindicat sau vreunui partid politic. Într-o după-amiază, pe o stradă discretă din oraşul Rennes, am bătut la uşa templului, al cărui frontispiciu era împodobit cu un sfinx înaripat şi cu un triunghi care înconjura un ochi. Am fost primit de un om care mi-a spus: „Domnule, aţi făcut cerere pentru a fi admis printre noi. Decizia dumneavoastră este definitivă? Sunteţi dispus să vă supuneţi la probe? Dacă răspunsul este pozitiv, urmaţi-mă”. Am făcut un gest de asentiment şi am fost introdus într-o serie de coridoare. Am început să simt o anumită nelinişte, dar înainte de a o putea formula am simţit că uşa se închidea în urma noastră…

– În cartea dumneavoastră „Am fost mason” explicaţi că Masoneria a fost determinantă pentru introducerea avortului liber în Franţa în anul 1974.
– Alegerea lui Valery Giscard d`Estaing ca preşedinte al Republicii Franceze l-a făcut pe Jacques Chirac să devină prim ministru, acesta avându-l ca şi consilier personal pe Jean-Pierre Prouteau, mare maestru al Marelui Orient din Franţa, ramură masonică franceză principală, de tendinţă laicistă. La Ministerul Sănătăţii a fost numită Simone Veil, ziaristă, ex-deportată din Auschwitz, care avea ca şi consilier pe doctorul Pierre Simon, mare maestru al Marii Loje din Franţa, cu care eu ţineam o corespondenţă. Politicienii erau bine înconjuraţi de cei pe care îi numeam „Fraţii trei puncte” ai noştri, şi planul de lege cu privire la avort a fost elaborat rapid. Adoptată de Consiliul de Miniştri în luna noiembrie, legea Veil a fost votată în decembrie. Deputaţii şi senatorii masoni de dreapta şi de stânga au votat în unanimitate!

– Dumneavoastră afirmaţi că între masoni există obligaţia de a se ajuta. Continuă să fie aşa?
– „Favorurile” sunt un obicei în Franţa. Anumite loje încearcă să fie virtuoase, însă secretul care domneşte în aceste cercuri favorizează corupţia. În Frăţietatea Înalţilor Funcţionari, de exemplu, se negociază anumite promovări, iar în cea pentru Construcţii şi Opere Publice se distribuie contractele, cu consecinţe financiare însemnate.

– Dumneavoastră aţi beneficiat de aceste favoruri?
– Da. Curtea de Apel prezidată de un „frate” s-a pronunţat cu privire la divorţul meu ordonând cheltuielile respective, în loc să le pună pe toate pe seama mea, şi a redus entitatea contribuţiei pe care trebuia s-o dau copiilor mei. După un timp, ca urmare a unui conflict cu trei colegi de-ai mei din clinică, un alt „frate mason”, Jean, director al Casei de Siguranţă Socială, auzind de chestiune, mi-a propus să preiau conducerea Centrului pentru Examene Sanitare din Rennes.

– Părăsirea Masoneriei a avut consecinţe asupra carierei dumneavoastră?
– De atunci n-am găsit loc în nici o administraţie publică sau semi-publică, în pofida curriculumului meu bogat.

– Aţi primit vreodată ameninţări cu moartea?
– După ce am fost dat afară din postul meu de muncă în administraţie şi am început să acţionez împotriva acelei decizii arbitrare, am primit vizita unui „frate” din Marea Lojă a Franţei, profesor universitar şi secretar regional al Forţei Muncitoreşti, care mi-a spus cu răceala cea mai mare că dacă mergeam înainte la tribunalul de muncă „mi-aş fi pus viaţa în pericol” şi el nu ar fi putut să facă nimic pentru a mă proteja. Nu mi-am imaginat niciodată că pot să fiu ameninţat cu moartea de masoni cunoscuţi şi onorabili din oraşul nostru.

– Dumneavoastră eraţi membru al Partidului Socialist şi-i cunoşteaţi pe mulţi dintre „fraţii” dumneavoastră care se dedicau politicii. Aţi putea să-mi spuneţi câţi masoni au fost în guvernul lui Mitterrand?
– Doisprezece.

– Şi în guvernul actual al lui Sarkozy?
– Doi.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *