LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Copii fara copilarie din cauza parintilor si a educatiei moderne

Share

Constatăm cu multă întristare că societatea modernă prin mijloacele media pe care le deține distruge copilăria copiilor, îi maturizează înainte de vreme. Din nefericire majoritatea părinților fie din inconștiență, fie din ignoranță, fie din prostie își împing copii spre o maturizare precoce văduvindu-i de cele mai frumoase clipe ale vieții.
Din discuțiile purtate cu duhovnici, cu psihologi și după vizionarea unor documentare ca cele prezentate mai jos am concluzionat faptul că în viața unui om, copilăria are o împortanță deosebită. În copilărie copilul își structurează un anume echilibru psihic și moral, în structura lui sufletească se statornicesc anumite trăiri dar și anumite reacții față de anumite momente critice. În momentele de deznădejde, la răscrucea unor evenimente ale vieții omul instinctual apelează la structura lui sufletească formată încă din copilărie. Sexualitatea este o plagă, o molimă feroce care ne distruge copii și astfel generații întregi de oameni. În această poveste vina majoră stă în dreptul părinților care de cele mai multe ori din ignoranță sau incultură își împing proprii copii spre manifestări legate de sexualitate. În deosebi fetițele sunt cele mai provocate de acest flagel, prin felul în care sunt educate, îmbrăcate, ce programe vizionează, ce modele le sunt prezentate, ce muzică ascultă, etc, etc. Cu multă ușurință poți determina ce structură sufletească și ce tendințe are o fetiță după modul în care se îmbracă, după cum îi place să se pozeze, după felul în care se mișcă, dansează, după cum vorbește și trăiește în comunitate cu ceilalți copii și după cum postează mesaje, fotografii și clipuri audio/video pe rețele de socializare (falsă socializare, înșelare în masă).
Mulți părinți sunt „încântați” – în prostia lor (iertare de exprimare dar alt cuvant n-am găsit) – de maturitatea copiilor lor, de felul în care imită „marile vedete moderne” (care în proporție de 99% propria lor viața este un eșec și un dezastru), Dacă părinții nu vor lua seama la ce educație oferă copiilor lor, dacă nu veghează cu înțelepciune la felul în care copii își aleg reperele și modelele vor plânge cu amar mai târziu când lucrurile se vor îndrepta cu mare greutate. Puțini sunt aceia care astăzi cu discernământ reușesc să evite marea manipulare din parte marilor corporații prin intermediul mass mediei. Pe lângă faptul că ne lăsăm manipulați, suferim și consecințele acestei manipulări pe propria noastră viață, pe propria noastră sănătate sufletească și trupească. Copii sunt cei mai afectați și riscă să aibă o viață nefericită din cauza unei sexualități precoce și a unor eșecuri care vor zdruncina întreaga temelie a vieții.
”Cine are urechi de auzit, să audă!” (Matei 13: 9)

Cristian STAVRIU

 

www.catehetica.ro

 

Copii fara copilarie din cauza parintilor si a educatiei moderne

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *