LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Copiii nenascuti, selectati de parinti dupa culoarea parului sau a ochilor

Share

O clinică de fertilitate din Los Angeles oferă celor care doresc să devină părinţi copii făcuţi la comandă – putându-se opta pentru ce nuanţă să aibă pielea sau ce culoarea să aibă părul ori ochii. Este un exemplu de ştiinţă care nu e pusă în slujba binelui, a susţinut Episcopul Elio Sgreccia, fostul preşedinte al Academiei Pontificale pentru Viaţă, într-un interviu acordat ieri postului Radio Vatican despre oferta Institutul de Fertilitate din LA.

Procesul monitorizează copiii în primele etape de viaţă – aplicând tehnologii deja folosite pentru a ucide copii dacă nu au sexul dorit sau au anumite defecte genetice – şi selectează acei embrioni care satisfac gusturile cumpărătorului. Ceilalţi sunt eliminaţi. Preţul întregului proces este de aproximativ 18.000 de dolari. Institutul pentru Fertilitate susţine că are deja câteva cereri. Episcopul Sgreccia a declarat că „nu este prima oară când apar astfel de anunţuri, care au ca obiectiv creşterea numărului de clienţi. În orice caz, vorbim de o iniţiativă greşită din punct de vedere etic, una care răneşte demnitatea copiilor, fiind orientată spre manipularea trupului, dominându-l şi transformându-l după bunul plac al cuiva”.

Episcopul a spus că aşa după cum este ilicit ca un copil ce are sau ar putea avea defecte genetice să fie eliminat „este de asemenea ilicit să se facă o selecţie care merge după dorinţele părinţilor”. „Este un exemplu tipic de ştiinţă care nu e pusă în slujba binelui ci a dorinţelor celor care cumpără astfel de servicii; doar că în acest caz cei care plătesc preţul cel mai mare sunt copiii”, a deplâns prelatul. „Când o normă a creaţiei atât de delicată este violată, legea trebuie să intervină.” Episcopul Sgreccia a vorbit chiar de „instinctul manipulării”, un instinct ce a fost simţit şi în vremea nazismului şi care „continuă (să fie prezent) şi după abolirea regimurilor totalitare”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *