LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Cum se poate păstra curat un crestin?

Share

Cum se poate păstra curat un creștin mai puțin sporit duhovnicește, care își câștigă existența lucrând în lume și venind în contact și cu oamenii păcătoși?

-el trebuie să participe regulat la Sfânta Liturghie

-să se smerească

-să spovedească de câte ori este nevoie

-să se roage

-să postească

-să facă milostenie

-să se străduiască să vadă pe toți oamenii mai buni decât el

-și să ceară binecuvântarea și rugăciunile preoților

Astfel Dumnezeu, care știe mai dinainte ispitele pe care le pregătesc diavolii și slujitorii lor oamenii păcătoși, îl va întări și îi va da putere prin harul Duhului Sfânt ca să fie biruitor asupra lumii, asupra diavolilor și a păcatelor și să sfințească locul unde lucrează și trăiește.

În cazurile păcatelor și a smintelilor mari trebuie să-și caute alt loc de muncă, pentru că nu are creșterea duhovnicească pentru a primi harul dumnezeiesc și astfel să iasă biruitor asupra păcatelor.

Căile pătrunderii ispitelor

Calea pătrunderii ispitei o reprezintă, așadar, un gând, o imagine, o senzație, o halucinație, o fantezie, o amintire. Acestea urmează două circuite: fie din exterior spre interior, adică de la ispitele lumii, spre suflet, prin mijlocirea simțurilor, a căror tentacule sunt larg și irațional deschise spre plăcere, fie din interior spre exterior, prin închipuiri și amintiri, spre fapta sensibilă.

GÂNDURILE BUNE ÎN VIAȚA CREȘTINULUI ORTODOX
VIAȚA CA O PRĂZNUIRE DUHOVNICEASCĂ – Editura Panaghia 2005

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *