LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

De la baba Vanga la Wikileaks

Share

Gata, era „profeţiilor” lui Nostradamus ori a celebrei baba Vanga o putem considera apusă! A fost o vreme în care muritorul de rând avea acces la date exacte despre începutul marilor războie, despre cutremure devastatoare, ori chiar despre prevestirea morţii lui Stalin… Aflai întreg adevărul dintr-un mic catren… bun la toate: acolo unde erminia americanilor îl urca în scenă pe Bill Clinton, Gorbaciov taman se prindea la cazacioc pe lângă vreun cal galben apocaliptic, în aceleaşi silabe Vlaicu Ionescu surprinzându-i pe Gheorghiu-Dej ori pe Nicolae Ceauşescu! Filmele, romanele poliţiste, nu mai au nici ele căutare. Wikileaks ţine, de la un timp încoace, întreg mapamondul cu sufletul la gură…

Wikileaks – magia unui cuvânt

WikiLeaks a devenit un cuvânt aproape magic. De acum ştii totul. Poţi anticipa singur schimbările ce vor avea loc pe scena politică mondială, în sfera economică, ba chiar şi în lumea bisericească. Cu alte cuvinte, poţi deveni tu însuţi profet. Un profet inspirat de WikiLeaks. Asta doar în cazul în care extratereştrii şi OZN-urile, „dibuite” de faimoasa organizaţie nelucrativă internaţională, deţinută de The Sunshine Press – ce publică documente secrete provenite din scurgeri de informaţii – nu te vor arunca într-o uimire perpetuă, transformându-te într-un mistic incurabil. Şi nu e doar o simplă glumă. În baza sa de date, Wikileaks deţine milioane de documente, pentru toate gusturile. Julian Assange, un internaut de origine australiană, conduce – se spune – o adevărată echipă de elite: matematicieni şi programatori, unul şi unul, care sunt gata să se ia la trântă pentru tine cu mai marii zilei, dezvăluindu-ţi – din fotoliul confortabil de la serviciu ori de acasă, prin careul magic al computerului – adevărul gol-goluţ… Din povestea de început de veac nou nu lipsesc nici buncărul anti-atomic, nici ameninţările cu moartea şi nici arestul lui Assange.

Cine cu biometria călătoreşte….

Adevăruri spuse la întâmplare ori un scenariu bine pus la punct? Şi-au pus mulţi această întrebare. Recentele scurgeri de informaţii – după unii, controlate – îi transfomă pe şefii statelor şi guvernelor lumii în personaje pitoreşti, ori chiar în simple marionete (fie ele şi în devenire). Dovada: printr-o telegramă a Departamentului american de Stat, semnată de Hillary Clinton, se solicita, în 2009, informaţii despre datele biometrice, despre vulnerabilităţile, personalitatea, averea, starea de sănătate a actualilor lideri, a celor în devenire, precum şi a consilierilor lor din România. Monitorizarea călătoriilor acestora în străinătate a fost şi ea pe ordinea de zi a Departamentului de Stat. Privită ca „un stat sălbatic” (calificativul aparţine fostului comisar european pentru Relaţii Externe, Chris Patten – via Wikileaks), România ar trebui să se bucure astăzi, după toate calculele, de tot atâta libertate ca şi pe vremea Marelui Vizir, când Poarta Otomană permitea Principatelor Române, cu chiu, cu vai, să bată monedă proprie. Euroscepticii, în urma recentelor dezvăluiri Wikileaks, încep, pe bună dreptate, să-şi interpreteze şi ei partitura: mult trâmbiţata aderare a României la UE, cu bunăstarea promisă, nu a fost nimic altceva decât o îmbătare cu apă rece. România a intrat – după încheierea pomposului discurs de aderare – … în criză. O criză profundă.

Vaticanul – în genunchi, pe coji de nucă…

Vaticanului, în telegramele diplomaţilor americani, dezvăluite de Wikileaks, îi este rezervat un loc aparte. Sunt vânate mai ales atitudinile „antisemite şi antiislamice” ale unor cardinali. Telegramele citează reprezentanţi ai Vaticanului care s-au plâns că unii magistraţi evrei din Statele Unite sunt la baza instrumentărilor mai multor anchete împotriva Bisericii Catolice. Cât de „cuminţi” ar trebui să fie de acum înainte cardinalii catolici, de câtă corectitudine politică ar trebui să dea dovadă aceştia, rămâne pentru mulţi o nebuloasă. Aproape ca şi în cazul recentei decizii CNA de la noi, prin care este sancţionată TVR pentru neasigurarea pluralităţi ideilor şi a punctelor de vedere în cadrul unei emisiuni a d-nei Eugenia Vodă (cu un singur invitat: d-l Ion Cristoiu) în care a venit vorba despre părţile mai puţin rele ale lui Corneliu Zelea Codreanu. Ar trebui să rezulte de aici, oare, că CNA e gata să sancţioneze, pe viitor, orice emisiune de televiziune în care ar fi înfierat Corneliu Zelea Codreanu?…

Să critici catolicismul pentru o atitudine ostilă integrării Turciei în comunitatea europeană e una, să-l şantajezi însă cu neadevăruri, sugerându-i o atitudine pozitivă, în vedereaa atingerii unui scop politic, e cu totul altceva – aveau să replice reprezentanţii Vaticanului, în urma recentelor dezvăluiri Wikileaks.

Baba Vanga a murit…Trăiască Wikileaks!

Diplomaţii americani – citaţi de Wikileaks – constată în rapoartele lor că Biserica Ortodoxă Rusă capătă un rol tot mai crescând în viaţa publică şi în politica externă a Rusiei, apărând mai întotdeauna interesele guvernului rus. (Că Patriarhul Kirill e un braţ de nădejde al politicii Kremlinului nu mai constituie, probabil, un secret pentru nimeni. Şi asta nu de puţină vreme. Conceptul Sfintei Rusii suferind chiar, în vremea păstoririi lui Kirill, o ajustare aproape nefirească – înglobând, suprastatal, şi Basarabia românească. Aculturaţia, în cazul dat, fiind deja sinonimă cu umilinţa.)

În lunile ce vor urma, după atenţionările mai multor site-uri şi bloguri ruseşti, s-ar putea să asistăm la o serie de dezvăluiri „fulminante” Wikileaks despre Ortodoxia rusească, cât şi despre Ortodoxie în general. Dacă lucrurile se vor adeveri (personal, sunt sceptic în această privinţă), smintelile nu vor fi deloc puţine („pe rol” aflându-se, chipurile, discuţiile ultra-secrete ale unor înalţi ierarhi şi politicieni, „captate” prin mijloace electronice sofisticate). În numele ierarhiei Bisericii Ortodoxe, cu siguranţă, se vor pronunţa multe neadevăruri, Apocalipsa, OZN-urile, profeţiile alarmiste etc. căpătând în acest chip o şi mai mare greutate în ochii multora („tăinuite” fiind până acum, iată, de ierarhia însăşi!).

Dacă până mai ieri baba Vanga vorbea despre data „exactă” a începerii celui de-al treilea război mondial, Wikileaks, probabil, ne va „dezvălui” mâine, „în premieră”, o dată şi mai precisă a declanşării acestuia – pronunţată, evident, în nevăzul lumii – de către însuşi Patriarhul Ecumenic. Să nu credeţi! (Marcu 13, 21).

Gheorghiţă CIOCIOI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *