LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Emisiunea

Share

Azi s-a sfințit Catedrala Mântuirii Neamului și am simțit o mare bucurie. Răzvan Bucuroiu, Victor Dochia și Părintele Necula au realizat o emisiune deosebită cu acest prilej, explicând o mulțime de lucruri extrem de importante. Deși emisiunea a fost în același timp cu Sfânta Liturghie, am putut să o urmăresc în tihnă, grație funcției Redă program de la început, după amiază. Nu vreau să amintesc deloc despre trompetele stricate ale celor care au încercat să tulbure acestă sărbătoare, părintele Necula a fost elocvent și pe acest subiect. Merită să căutați înregistrarea acestei emisiuni realmente de excepție. Nu a fost doar părerea mea, extrem de mulți cunoscuți au avut aceeași reacție. De azi, îi iubesc și mai mult pe cei trei:

  • Au venit azi la sfințire Neagoe Basasarab, Constantin Brâncoveanu și pruncii lui martirizați, lansa părintele torpile de lumină încă de dimineață.

Așa este, sfinții sunt împreună, iar noi suntem cu ei. Au rostit în șoaptă rugi martirii de la Aiud și Sighet. Au cântat la unison români de pretutindeni:

  • Am realizat vocația unificatoare a centrului, aceea de aduna marginile sub un un singur ideal comun, remarca domnul Răzvan.

Vocile pline de ură ale unora tind să se stingă, doarece lipsesc argumentele. Veninul administrat irațional se întoarce în cele din urmă la cel care l-a lansat. Nu am nici un dubiu că Iisus înviat a fost azi aici și că – de fapt – El deranja. Dacă prezența Lui nu ar fi fost sesizată, cu siguranță nu s-ar fi reactivat atât de mulți demoni adormiți.

Iisus a fost cel busculat, înjurat, scuipat. Chiar de către anonimi, prea lași ca să își semneze injuriile sau ca să își asume ceva, orice, în viața asta. Sunt pline rețelele sociale și presa main stream de dejecții, hrana zilnică – pare-se – a haterilor de serviciu, deranjați de rugăciunea a zeci de mii de inimi, ca dracul de tămâie.

Mie nu au reșit să îmi strice bucuria, ci doar să o diminueze. Și nu atât ei, cât prietenul Cristian Bianu, absolvent de Teologie, care a preluat propaganda marxistă și a tulburat puțin pe cei din lista lui:

  • Cristi, eu te iubesc și te înțeleg! Ai dreptate și – totuși – nu ai! Ai dreptate după logica lumii, dar nu ai, după logica Domnului! Mi-e dor de acel Bălănel care scria articole pline de entuziasm! Sunt sigur că te vei trezi!

Aș putea urmări înregistrarea emisiunii la nesfârșit. Sunt convins că sămânța plantată azi de cei trei va rodi, mai ales că au fost mulți telespectatori care poate nu urmăresc emisiunea regulat, ci au fost curioși să vadă relatarea acestui eveniment epocal. Mulți dintre ei au fost, în primul rând, informați corect și pertinent. Cu cât vor rodi mai multe semințe, cu atât mai bine. Următoarea plantare, marți, 4 decembrie, la Cluj.

 

Marius MATEI

Tags:
Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *