LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Familistii au invins in America

Share

In trei state americane – California, Florida si Arizona – cetatenii au fost chemati la urne si pentru a aproba sau repinge definirea casatoriei ca „uniunea intre un barbat si o femeie”, masura destinata evident blocarii sau interzicerii „casatoriilor” intre persoane de acelasi sex.

Toate cele trei amendamente au obtinut sprijinul cetatenilor. Lupta cea mai stransa s-a dat in California, unde “Propunerea 8″ pentru definitia traditionala a casatoriei a invins cu 52% din optiunile electoratului.

Anterior, 27 alte state aprobasera masuri similare.

Insa referendumul pentru casatorie din California este de departe cel mai important din toate cele 30 de consultari desfasurate in total in SUA. California este singurul stat in care referendumul a fost convocat dupa ce homosexualii au primit deja “dreptul” de a se „casatori”, prin decizia din mai a Curtii Supreme a Statului. De atunci circa 18.000 de „cupluri” au obtinut licente de „casatorie”, pe care hotararea scrutinului popular le arunca in incertitudine.

Victoria va avea consecinte importante. Aparatorii familiei apreciaza ca decizia cetatenilor inseamna nu doar oprirea “casatoriilor” intre homosexualii californieni, ci si stoparea asaltului asupra familiei dat de “cuplurile” din alte state care, prin hotararea instantei din luna mai, s-au “casatorit” in California, cerand apoi recunoasterea actului emis aici din partea tribunalelor de rezidenta.

Faptul ca nici cetatenii din cel mai liberal stat al SUA nu au fost inca alienati complet, este un semn incurajator. Rasturnarea unei decizii a Curtii Supreme statale si, in general, faptul ca toate cele 30 de referendumuri regionale pe aceasta tema desfasurate in SUA au fost castigate de sustinatorii familiei, arata “casatoria homosexuala” exact asa cum este: o abominatie, impusa fortat popoarelor de politicieni, birocrati si judecatori corupti.

* Miscarea homosexuala a suferit o infrangere severa si in Arkansas, unde propunerea ca persoanele necasatorite sa aiba interdictie la adoptia de copii a fost adoptata. Conform initiatorilor, amendamentul a fost unul “de prevenire”, intrucat solicitarea adoptarii de copii este una din tintele legislative pe care lobby-ul homosexual si le propune, pe plan local, pentru a-si atinge scopurile globale.

In acest moment, din cele 51 de state ale SUA, 47 interzic casatoria intre persoanele de acelasi sex, 30 prin constitutie si restul prin lege. Radicalii homosexuali au ramas cu “dreptul la casatorie” doar in Massachusetts, unde permisiunea le-a fost acordata tot printr-o decizie a instantei.

Profilul alegatorilor la referendumul din California

* O mare majoritate a negrilor si o mica majoritate a hispanicilor au votat pentru valorile traditionale; albii in schimb se pare ca inclina inspre o atitudine mai liberala. Votanii de origine asiatica s-au impartit in doua grupuri aproximativ egale.
* Dupa varsta, tinerii au tendinta clara de a se opune restrangerii “dreptului homosexualilor la casatorie”, 2 din 3 votand “NU” la referendum, in timp ce alegatorii peste 60 de ani au votat in majoritate foarte mare “pentru”.
* Alegatorii religiosi si cu un grad mai redus de educatie au sustinut propunerile in proportie de peste 50%, in timp ce ateii si absolventii de facultate s-au opus, in majoritate.
* La orase predomina liberalii, in mediul rural, conservatorii.

ACTIVISTII PRO-LIFE AU FOST INVINSI PE TOATA LINIA

Electorii din Colorado si Dakota de Sud au respins cele doua referendumuri statale care ar fi pus capat, in aceste state, celor 35 de ani de avorturi la cerere. Rezultatele acestor incercari curajoase nu schimba cu nimic situatia existenta deja.

* “Amendamentul 48″ din Colorado, infrant la mare distanta (73% voturi “impotriva”), urma sa defineasca viata ca „incepand din momentul conceptiei” si era destinat sa protejeze copiii nenascuti prin interzicerea avortului la cerere. Aprobarea amendamentului ar fi urmat sa aiba efect si asupra altor legi din domeniul bioeticii, precum cea a clonarii umane si a cercetarii pe celule “stem”. Rezultatul nu este o surpriza intrucat campania din Colorado a fost marcata de mari lacune si neintelegeri chiar in sanul taberei sustinatorilor.

* In Dakota de Sud s-a desfasurat un al doilea referendum pentru interzicerea explicita a avortului, cu exceptia cazurilor de viol, incest si cand viata mamei este in pericol. Sondajele la iesirea de la urne arata ca “Masura 11″ a fost respinsa de 55% dintre votanti, o diferenta ceva mai mica fata de precedenta incercare, din 2006.

* Propunerea ca o minora sa faca avort doar cu consimtamantul a cel putin un parinte a cazut la vot in California, dupa ce doar 48% din voturi au fost “pentru”. Aceasta a fost a treia incercare a de obtine o astfel de masura.

* De asemenea, Washington este al doilea stat care permite sinuciderea asistata pentru bolnavii in faza terminala, dupa Oregon (din 1997). Cetatenii au aprobat “Propunerea I-1000″ cu 58% din voturi.

* In Michigan, 53% dintre cei care au votat au spus “da” distrugerii embrionilor umani “in scopuri de cercetare”.

ALTE REZULTATE

* Referendumul local din San Francisco pentru dezincriminarea prostitutiei a fost infrant la mare distanta, pe fondul temerilor ca aprobarea unei asemenea masuri va submina lupta impotriva traficului de persoane.

* Statul Massachusetts va dezincrimina consumul de marijuana si posesia “pentru uz personal”.

* Alegatorii din Nebraska au aprobat interzicerea “actiunii afirmative” [1] pe criterii de rasa si sex, iar referendumul similar din Colorado este inca nedecis. Masuri similare fusesera deja luate in California, Michigan si Washington.

———
NOTE:

[1]. “Actiunea afirmativa” este o masura tipica de stanga, prin care anumite grupuri sociale considerate “defavorizate” (minoritatile sexuale sau etnice, de exemplu, ori chiar femeile) sunt avantajate pentru o pretinsa “mai buna integrare sociala” (in Romania avem exemplul locurilor speciale pentru tigani in institutiile de invatamant sau burselor de locuri de munca exclusiv pentru tigani). “Actiunea afirmativa” provine din sentimentul de auto-invinovatire pe care stanga occidentala il forteaza asupra intregii opinii publice din aceste tari pentru trecutul lor “colonial si patriarhal”. “Actiunea afirmativa” anuleaza, in fapt, criteriile de compenenta si instruire pe care se bazeaza progresul societatii. Oponentii o numesc “rasism invers”.

________________________________
Bogdan I. Stanciu

tel. (40) 722 190 685, fax (40) 31 815 27 80
blog – www.bogdanstanciu.eu | fotoblog – www.eyeswideshut.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *