LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Filmul

Share
 

Mesajul Domnului Iisus Hristos se inradacineaza puternic in inimile noastre. Samanta buna da rod insutit, prin roua Duhului. De noi depinde sa nu acoperim cu spini aceasta samanta. Daca am vedea chiar acum „filmul mantuirii noastre”, care ar fi finalul? Ne vedem chiar pe noi. Nu doar radem sau plangem alaturi de altii. Este un film interactiv. Putem interveni. Cheia: personajul principal nu este ego, ci Dumnezeu. Lasam Personajul central sa lucreze ori ne impotrivim? Intriga este caderea lui Adam. Punctul culminant nu poate fi altul decat Jertfa Domnului Iisus Hristos pe Cruce. Deznodamantul: acceptare a credintei sau refuz inexplicabil a evidentei vesniciei? In functie de aplicarea ultimului raspuns, depind celelalte personaje din „anturaj” si depinde actiunea de salvare a noastra. Filmul e acelasi, nu se schimba. Caderea protoparintilor si Golgota nu pot fi sterse din „scenariu” (plan de mantuire). Ne sunt puse inainte Binele si Raul, ce alegem? Regizorul nu ne da replici gata scrise, ci ne lasa spontaneitatea libertatii. In acest film, vrem sa fim alaturi de Hristos inviat. In acest plan de mantuire, ne rugam pentru dobandirea vesniciei Imparatiei lui Dumnezeu.

 

Cuprins Articol

Regasire

 


Reincrestinarea mea presupune lepadarea de duhul stricat al grotescului. Redobandirea starii de har garanteaza evitarea infernului. Ce voi face? Nu voi sta insensibil la viitorul meu etern. Il voi ruga pe Domnul sa ma ajute si sa converteasca inima mea. Omul vechi era confuz si facea greseli. Omul nou, nascut in Hristos, este calauzit de catre Duhul Adevarului. Omul reconvertit renunta la apostazia patimilor si se concentreaza pe important, nu pe urgent. Daca inca sovai, iarta-ma, Doamne al milei si ma intareste! Ma voi stradui sa regasesc inocenta trecuta, pentru a evita pedeapsa viitoare. Sunt trandav si neveghetor, Doamne, trezeste-ma din suspinul anxietatii! Nu vad in Fiul Tau cel Unul-Nascut doar un om, ci marturisesc ca El este cu adevarat Hristosul, Fiul Tau, nascut din vesnicie, venit in lume pentru salvarea sufletului meu si a miliardelor de frati ai mei. Vindeca-ma de superficialitate, Doamne, ca sa ma pot ruga Tie in fiecare amurg!

 

Papirus

 


Mesajul Evangheliei lui Hristos are un caracter universal: nimeni nu este exclus. Nu este doar o gnoza elitista, ci stiinta vietii. Ca Mesia sa vina, trebuie asteptat, chemat, dorit, iubit. Nu ne vom departa nicicand de crezul primilor crestini, de ravna si devotamentul lor pentru Hristos cel rastignit si inviat. Dumnezeu vrea sa scrie pe papirusul inimii noastre Revelatia iubirii Sale. Vrea sa ne faca mostenitori ai imparatiei luminii, vrea sa fim chiar fiii Sai adoptivi. Cartea faptelor noastre ne va osandi. Sau nu.

 

 

 

Marius Matei

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *