LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

«ÎMPREUNĂ PENTRU VIAŢĂ»

Share

În contextul în care, în perioada 1990‑2013, s‑a raportat un număr de 7.775.364 de avorturi (potrivit Asociaţiei Pro Vita Bucureşti – http://provitabucuresti. ro/docs/stat/statistici.avort.ro.pdf), preotul Ştefan Musteaţă din satul Oneaga, judeţul Botoşani, derulează un proiect prin care doreşte să asigure o casă şi o şcoală unei comunităţi formate din 56 de suflete salvate de la avort sau rămase orfane.

Proiectul face parte dintr‑un program social mai amplu de salvare a copiilor, intitulat „Împreună pentru viaţă”, şi este iniţiat de Fundaţia „Nektarios”. Scopul campaniei este strângerea de fonduri pentru ridicarea Aşezământului Social‑Educaţional „Sfântul Efrem cel Nou” din satul Oneaga, comuna Cristeşti, judeţul Botoşani. Astfel, iniţiatorul campaniei doreşte să le ofere o casă şi un program educaţional copiilor care au fost părăsiţi de părinţi, salvaţi de la avort sau rămaşi orfani.

În cadrul centrului social‑educaţional, cu o suprafaţă construită de 1400 mp, vor funcţiona o grădiniţă cu program normal, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practică profesională pentru tineri şi un centru de promovare şi consultanţă în domeniul agricol. Până la ora actuală, s‑au construit subsolul, parterul, etajul 1 şi 2, însă pentru finalizarea întregului aşezământ mai este nevoie de peste 300.000 de euro.

Untitled1O dată construit, centrul social‑educaţional nu va mai avea nevoie de fonduri suplimentare pentru funcţionare, deoarece preotul Ştefan a implementat deja un plan pentru autosusţinerea economică a aşezământului. Fundaţia „Nektarios” are în vedere înfiinţarea unei ferme agricole, patru sere, patru depozite (8000 mp), un atelier meşteşugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă, o plantaţie de salcie (5 ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc. De asemenea, va fi construit un centru de informare turistică şi o tabără de recreere, pentru activităţi cultural‑educative, schimburi de experienţă, simpozioane, tabere de lucru şi voluntariat.

Persoanele şi companiile care vor să ajute la construirea aşezământului pot dona materiale de construcţii sau bani în conturile:
RO98 CECE BT01 C1EU RO59 0832 (euro)
şi RO84 CECE BT01 30RO N059 0831 (lei).

Mai multe detalii despre Aşezământul „Sfântul Efrem cel Nou” găsiţi pe www.fundatianektarios.ro (telefon 0745.738.891 ‑ părintele Radu Ştefan Musteaţă).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up