LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Infirmiera crestina din UK – data afara pentru ca s-a rugat si apoi reprimita

Share

O infirmieră creştină a fost suspendată după ce s-a oferit să se roage pentru un pacient. Ea a primit însă acum o înştiinţare că poate să se întoarcă la serviciu. Caroline Petrie a fost contactată marţi de North Somerset Primary Care Trust cu vestea că poate să îşi reia sarcinile de spital în câteva zile.

Infirmiera de 45 de ani a întrebat o pacientă în etate dacă se poate ruga cu ea. Pacienta în cauză, May Phippen, de 79 de ani, a spus că nu s-a simţit ofensată, şi doar accidental a vorbit despre aceasta cu o altă infirmieră. Această a doua infirmieră a găsit ciudat gestul colegei ei, considerând că ar putea fi jignitor pentru alţi pacienţi. Drept urmare, comisia disciplinară a decis suspendarea Carolinei Petrie pentru că nu a demonstrat „angajamentul în favoarea egalităţii şi diversităţii”.

Spitalul, anunţând reprimirea infirmierei, afirmă că este „conştient de importanţa credinţei spirituale a pacientului”. „Recunoaştem că Petrie a simţit că acţionează spre binele pacientei ei. Pentru unii oameni credincioşi rugăciunea este o parte integrală a asistenţei medicale şi a procesului de vindecare. Este acceptabil să se ofere sprijin ca parte a îngrijirii medicale atunci când un pacient o cere.” Acum spitalul îşi exprimă sprijinul pentru „Petrie şi ceilalţi care au credinţă”, pentru ca să continue „să ofere îngrijire de calitate pacienţilor, rămânând fideli propriilor credinţe.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *