LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Îngerul Bisericii

Share

De fiecare data cand se indreapta cate o torpila catre o Biserica a lui Hristos, Ingerul acelei biserici o deturneaza chiar din fata altarului, iar biserica, slujitorii si credinciosii sunt salvati. De fiecare data cand aghiuta imprastie samanta de scandal, Ingerul Bisericii readuce unitatea. De fiecare data cand exista risc de implozie, acelasi Inger reconfigureaza totul. Este o minune care se repeta la fiecare asalt.

El are mandat divin, de restaurare a teocratiei si inlaturare a ipocriziei. Lucrarea ingerului determina ca toata misiunea noastra sa nu fie in zadar, ci harul divin sa rodeasca si sa se inmulteasca, sa inmugureasca in fiecare. Ingerul Domnului trimis fiecarei biserici se bucura doar de adevar, de bunatate si de dreptate, iar nu de exagerari, exhibitii, mandrii, etalari, tupeisme, obraznicii, rautati, minciuni si injustitii.

Mesajul Ingerului fiecarei capele este directionat catre singura Cale: seriozitatea. Neaparat, sa-I slujim Domnului ingerilor! Ingerul bisericii este un ambasador al iubirii. Drept urmare, el leaga iubirile intreolalta, pentru ca, prin iubire, toate sa fie demne de sperat. Ingerul este smerenie, lepadare de egoism. Fiecare inger intruchipeaza portretul unui discipol.

Ingerul Bisericii este un elocvent exemplu de receptivitate: nu carcoteste, nu este bosumflat, ci este fericit sa faca ascultare de Dumnezeu. Pentru ca este protejat si poate proteja, la randul lui, pe altii. El readuce optimismul si bucuria. Acesta nu este un caz fictiv, ci se bazeaza pe realitatea bisericii noastre.

Marius MATEI

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

1 Comment

  1. akmm 7 august 2017

    Buna ziua
    Fara sa fi fascut studii teologice, eu as zice ca Duhul/Ingerul Bisricii este cupola pe care credinciosii acelei comunitati reusesc sa o cladeasca urmare a firii lor.Adica, Duhul fiecaruia peticeste un acoperis ca urmare a inclinarii spre Hristos sau departe de el.Drept urmare si de aceea unele Biserici prospera iar altele se prabusesc; nu ca din nimereala nu stiu ce comunitate de sfinti de undeva a avut nenorocul sa primeasca un ,,observator” dumnezeiesc plin de vicii iar credinciosii nu reusesc sa se dezbaare de el.
    Daca Duhul IL primim la botez, vedem pe parcurs cat de incantati suntem de prezenta Lui, intemeind cetati si tari asemenea celeia in care tocmai traim.

    Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *