LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Litiile noastre sunt inaintate in audienta mesianica

Share

Bucuriile ceresti pregustate prin mijlocirile sfintilor: arvuna a vesniciei, siguranta a harului vindecator, dezrobire prin iubire celesta si pacificare fraterna. Bucurati-va sfintilor, prietenilor si casnicilor Mirelui Hristos, ca si pe noi, egoistii, ne chemati la Cina Mielului divin! Bucura-te, cuvioasa maica noastra Filoteea de la Curtea de Arges! Bucura-te cel intre sfinti parintele nostru Ambrozie al Mediolanumului, ca Duhul Sfant te-a ales pastor al turmei lui Hristos prin glasul inocent al unui copil! Ne rugam voua, sfintilor, buni prieteni ai nostri si mijlocitori impreuna cu Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria catre tronul Judecatii. Ne bucuram de ajutorul tuturor triumfatorilor din Biserica cereasca: Teofil al Antiohiei, Policarp al Smirnei, Clement Romanul, martiri din toate veacurile, stiuti si nestiuti! Cata desfatare angelica sa ne rugam la Sfantul Altar alaturi de Sfantul Maxim al Kievului, de Sfanta Gertruda a Galiei, de Sfantul Atinodor al Mesopotamiei, de Sfantul Ammun din Nitria, de Sfantul Grigorie de la Athos, de Sfantul Ioan de la Pecerska, de Sfantul Antonie de Arhanghelsk, de Sfantul Nicolae Velimirovici al Serbiei, Tihon de Moscova, Ioan de Kronstadt, Siluan Athonitul, Serafim de Sarov!

Stim ca litiile noastre sunt inaintate in audienta mesianica de catre sfintii apostoli, de catre Valeriu Gafencu, Dimitrie Dudko si de catre toti martirii din temnitele comuniste, de catre martirii africani si indonezieni, de miile de prunci ucisi de Irod, de sutele de mii de prunci ucisi de pagani in Evul Mediu, de copii macelariti la Beslan, de parintii nostri dragi Arsenie Boca, Adrian Fageteanu, Ilie Cleopa, Teofil Paraian, Arsenie Papacioc, de catre devotatii preoti Teofil Roman, Andrei Coroian, Gheorghe Santa si de catre toti sarmanii anonimi ce se roaga sincer Marelui Arhiereu! Bucura-te, diaconita martira Tatiana de la Craiova, ca idolii din Roma s-au sfaramat prin rugile tale fierbinti! Bucura-te avva Antonie cel Mare, ca vedeai sufletele care ieseau din trupuri si pilda de vietuire crestina daruiesti tuturor celor care cu dragoste multa doresc sa se apropie de Mirele Hristos! Ne rugam Tie, vesnice Imparate: bine primita fa rugaciunea noastra; daruieste iertare greselilor noastre; impaca viata noastra, Doamne; miluieste-ne pe noi si lumea Ta, ca un Bun si iubitor de oameni!

 

Lasa tot necazul in seama lui Dumnezeu!

Avem o zi incarcata de sarcini inutile pentru vesnicie. Avem o gandire atrofiata de pasiuni devoratoare. Avem prea putina vointa de a ajuta sarmanii, vaduvele si orfanii. Avem, dar uitam sa fim. Avem, in schimb, mare nadejde in Domnul, care schimba intunericul din noi in lumina calda. Toate lipsurile noastre sunt completate de catre Tatal ceresc: „Dumnezeiasca Lui putere ne daruieste toate cele ce sunt spre viata si spre buna cucernicie” (I Petru 1, 3). Bucura-te, sfinte Ioane de Kronstadt, imitator al Domnului Hristos! In ravna ta pentru Casa Vesniciei, ne indrumi catre lumina, sfinte Ioane: „Cand te rogi si simti ispita puternica, lasa tot necazul in seama lui Dumnezeu!” Nu fii deprimat, caci Domnul Hristos a preluat vina ta pe Golgota! Nu fii trist, ca Domnul Hristos iti va darui iertare, inviere si vesnicie! Dumnezeu „are grija de tine” (I Petru 5, 7). Increde-te in puterea Mirelui Hristos si toate vor deveni posibile. Roaga-te impreuna cu Sfantul Simeon Metafrastul: „Preaminunate Imparate, arata-mi puterea bunatatii Tale!” Nu te stresa pentru lucruri minore, ci poti prelua necazurile altora, imbucurandu-i! Poti fi discret, poti oferi un zambet, o floare, o hainuta, o paine, un medicament, o rugaciune.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *