LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Marea Saptamana a gratierii

Share

Ne rugam bolborosind, dar aceasta nu e rugaciune. Suntem implicati in social, dar nu facem milostenie. Stam de vorba cu duhovnicul, dar nu ne spovedim cu adevarat. Nu sunt nihilist. Doar constat ipocrizia mea. Nu sunt special, nu sunt mai bun pentru ca urmeaza Pastile. Vreau sa devin iertat pentru a fi mereu cu Domnul Hristos, nu pentru ca vin sarbatorile. Caut bucuria de dragul Cerului, nu a cutumei. Daca inca nu gasesc, nu renunt. Se intrezareste un mormant gol. Sunt sigur in credinta, chiar daca oscilez in fapte. Asa vad eu saptamana dinanitea Invierii: nu ca pe niste zile negre, intunecate, in care jucam doar rolul unor cerniti.

Sunt zile binecuvantate. Sunt zile ale Sansei

Putem acum sa nu esuam. Sa nu decadem. Sa nu ne incruntam din pricini marunte. E o saptamana nu mare, ci imensa: la fel de uriasa precum Ocazia de a fi gratiati. De a ni se comuta pedeapsa.

00000romania-spania1-680x365

Particip la Maslu. Cand cadesc, simt o vibratie inefabila. O vreau inapoi. Nu te duce, dulce Lumina! Vreau linistea Ta, Doamne. Imi doresc pacea neatinsa. Tanjesc de dorul de a Te simti in maxima apropiere. De zece ani, spovedesc multe persoane in aceasta perioada. De obicei, ma descarcau puternic marturisirile acestora. Acum insa ma simt, din contra, plin de putere. Ne putintele lor, iertate de Tatal Ceresc, devin putere. Forta. Nu-mi lua, Doamne, starea aceasta.

In ultimele zile, savurez “Viata mea in Hristos”, dupa sf. Ioan de Kronstadt: “In timpul rugaciunii, trecem uneori prin clipe de bezna ucigatoare si de strangere de inima. In aceste momente, nu slabi in duh. Daca s-a stins in tine lumina dumnezeiasca, gandeste-te ca ea ramane mereu in Biserica Lui. Nu pregeta a te ruga din inima, chiar si la capatul unei zile de munca istovitoare. Orice rugaciune sincera apropie inima de Dumnezeu. Crede ce ce spui si nu te grabi sa termini rugaciunea.”

 

Marius MATEI

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *