LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Minunea cu icoana Sfantului Nectarie

Share

De multe ori incercam sa ne explicam ce rol are Dumnezeu si sfintii in viata noastra, si incercam sa deslusim cu mintea noastra pamanteasca ce daruri ne da Dumnezeu si cum face minuni prin sfintii sai.
Sunt Parintele Ionut Bogdan si il iubesc nespus de mult pe Sfantul Nectarie, care s-a milostivit de atatea ori spre mine pacatosul si m-a scos din nenumarate curse ale diavolului, dar si din cursele acestei vieti trecatoare. Astfel a facut nu numai o minune cu mine, ci nenumarate minuni care au venit sa ma intareasca in lupta duhovniceasca si in viata preoteasca.
Voi incepe mica mea relatare cu privire la minunea ce s-a petrecut cu mine.
Ca orice preot doream ca in Biserica in care slujesc sa pot aduce de la Sfantul Nectarie o particica din cinstitele sale moaste ca mangaiere pentru cei aflati in durere si in suferinta. De aceea m-am hotarat sa merg in Eghina unde sa iau legatura cu maica stareta, Teodosia, pentru a-i martursi dorinta mea de a-l avea pe Sfantul Nectarie. Aceata dorinta era mare si de aceea si ispitele au fost pe masura.
Cu 3 saptamani inainte de a pleca in Eghina iata ca Sfantul Nectarie mi s-a aratat in vis astfel: Se facea ca eram impreuna cu sotia si finul meu intr-o Biserica mare unde se facea procesiune cu moastele Sfantului Nectarie. Dorind sa ies din Biserica iata ca ma striga cineva zicandu-mi “tu nu te inchini la moastele Sfantului Nectarie? pleci asa? “
 
Intorcandu-ma l-am vazut pe PreaSfintitul Varsanufie stand langa o icoana cu Sfantul Nectarie si miruind pe cei ce se inchinau la ea. Apropiindu-ma insa nu era Preasfintitul Varsanufie, desi eu asa credeam, ci era un batran cu barba alba care statea aplecat . M-am apropiat si m-am aplecat sa sarut icoana. In acel moment am inceput sa plang si m-am sprijinit cu fruntea de marginea icoanei unde era pictat Sfantul Nectarie. Geamul care era pus pe icoana s-a aburit dintr-o data si m-am mahnit crezand ca Sfantul Ierarh Nectarie este suparat pe mine. Ridicand fruntea de pe icoana am auzit din nou acel glas care mi-a spus sa nu mai plang, caci aceasta icoana o sa fie a mea.
 
La auzul acestor cuvinte m-am bucurat si am inceput sa sterg icoana cu ambele maini. S-a sters acel abur de pe icoana si din nou acel glas mi-a zis acum: haide sa ridicam icoana si sa facem procesiune cu ea. Am apucat de icoana si am iesit sa facem procesiune, insa in timp ce mergeam a disparut tot.
Nu am dat atata importanta acelui vis desi mi-a ramas adanc impregnat in minte. Au trecut cele 3 saptamani si iata ca ne-am pregatit sa plecam spre Eghina. Ajungand in insula Eghina am intalnit acolo o maica romanca ce se cheama Ana Maria si care ne-a ajutat sa intram la maica stareta. I-am explicat maicii Ana Maria de ce am venit acolo si i-am spus ca avem un dar pentru Manastirea Sfantul Ierarh Nectarie si anume o icoana pictata cu Sfantul Ierarh Nicolae. A mers si a vorbit cu Maica Stareta iar aceasta ne-a primit in pridvorul din incinta Manastirii, de unde a primit cu mare bucurie acea icoana facuta cadou. Intalnirea a decurs placut si am fost primiti cu dragoste.
 
Maica stareta ne-a explicat ca nu poate sa ne dea o particica din Sfintele moaste deoarece in Bucuresti exista la Radu Voda o particica si ca e bine ca oricine sa mearga acolo caci este un loc ca si la Eghina, unic. Am inteles ceea ce ne-a spus. In timp ce discutia decurgea iata ca maica stareta si-a adus aminte ca au pictate mai multe icoane care urmau sa fie daruite episcopilor care participau pe data de 2 August la sarbatoarea aflarii cinstitelor moaste ale Sfantului Nectarie si ne-a zis ca vor verifica daca mai exista o icoana in plus. Am iesit de la maica si am facut acatistul de multumire catre Dumnezeu pentru toate.
A doua zi am mers la Liturgie si ne-am intalnit cu maica Ana Maria care ne-a spus ca au cautat seara impreuna cu maica stareta o icoana si au gasit una singura care era in plus si ca ne-o daruieste cu dragoste pentru Capela in care eu slujesc ca sa fie mangaiere pentru oricine se inchina cu credinta si dragoste Sfantului Ierarh Nectarie.
 
Bucuria mea a fost nespusa, moment in care mi-am adus aminte de visul meu de acum 3 saptamani si am inteles ca Sfantul Ierarh Nectarie mi-a raspuns in vis, un vis care acum este realitate. Am primit icoana cu Sfantul Ierarh Nectarie cu bucurie nespusa si acum este pusa la inchinare in paraclisul in care slujesc. Credinciosii au primit-o la marea sarbatoare a Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul, 29 August 2011.
Poate pentru unii aceasta relatare nu pare o minune mare insa pentru mine care mi-am dorit intodeauna sa am ceva de la Sfantul Nectarie chiar de la manastirea din Eghina aceasta icoana primita si cercificata mi-a alinat dorinta mare pe care eu o am de a avea cinstite moaste de la Sfantul Ierarh Nectarie. Multumim Bunului Dumnezeu pentru toate, iar Sfantului Nectarie ne rugam sa aduca iubire si pace poporului acesta mult incercat si sa aline suferintele celor multi incercati.

  Pr. Ionut Vaduva

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *