LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Nancy Pelosi, militanta pro-avort, s-a intalnit ieri cu Papa

Share

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a fost primită de Papa Benedict al XVI-lea pentru 15 minute, Pontiful profitând de ocazie pentru a reafirma învăţăturile Bisericii Catolice vizavi de dreptul la viaţă şi datoria apărării nenăscuţilor. Întâlnirea a avut loc cu uşile închise, fără reporteri şi fotografi – notează agenţia CNA -, într-o încăpere din Vatican, imediat după audienţa generală de astăzi.

La finalul întâlnirii dintre cei doi, biroul de presă al Sfântului Scaun a dat un comunicat în care se spune că „după audienţa generală Sfântul Părinte a salutat-o pe Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, şi pe cei din anturajul ei”. „Sanctitatea sa a folosit acest timp pentru a vorbi despre cerinţele legii morale naturale şi despre învăţătura consecventă a Bisericii despre demnitatea vieţii umane de la concepţie şi până la moartea naturală, care îi provoacă pe toţi catolicii, în special pe legislatori, jurişti şi pe cei responsabili de binele comun al societăţii, să lucreze în cooperare cu toţi oamenii de bună voinţă pentru crearea unui sistem de legi capabile să apere viaţa umană în toate stadiile ei de dezvoltare.”

Mai mulţi catolici şi organizaţii pro-life şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de modul în care Pelosi se va folosi de întâlnirea cu Papa Benedict pentru a-şi susţine ideea că este posibil să fi simultan şi catolic şi pro-avort. În luna august a anului trecut, Pelosi a fost mustrată de mai mulţi Episcopi americani pentru că a încercat să explice teologic poziţia ei într-un interviu pentru „Meet the Press”. Marţi, Jon O`Brien, preşedintele la „Catholics for Choice”, o mică dar bine finanţată organizaţie ce caută să ofere argumentele teologice pentru politicienii pro-avort, a declarat că întâlnirea dintre Pelosi şi Papă va fi o ocazie să se sublinieze faptul că poţi fi pro-choice (adică pro-alegere, fiind vorba de alegerea/opţiunea de a avorta) şi catolic în acelaşi timp, şi că există probleme mult mai importante de discutat, precum soarta săracilor în contextul de criză globală.

„Aceasta ar fi o adevărată conversaţie despre opţiuni, în locul micro-obsesiei cu avortul”, spunea O`Brien. Dar ieri, conform declaraţiei Sfântului Scaun, Papa Benedict a vorbit tocmai de această „obsesie”, subliniindu-i reprezentantei americane despre dreptul la viaţă şi despre necesitatea apărării nenăscuţilor. Pelosi ar urma să dea o declaraţie proprie despre întâlnirea cu Papa mai târziu în cursul zilei de astăzi. Pelosi şi-a făcut studiile la un liceu catolic, apoi la o universitate catolică.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *