LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

O, femeie… fie ţie cum doreşti!

Share

Într-o casă o mamă îşi leagănă la piept copilaşul. La o fereastră o femeie priveşte aşteptându-şi soţul. Pe unde-o fi umblând? Poate a ieşit cu prietenii la un pahar sau poate face ore suplimentare… Dar dacă este pe centură? Cine ştie pe unde i-o fi sticlind lui ochii!

Şi una şi alta au purtat în pântece un prunc. Ce minune divină! Să creşti în tine un om. Poate acesta va fi un bun meşter, va deveni medic sau învăţător sau poate sfânt… Poate va fi bun, iubitor şi înţelept, sau va avea haz şi va face lumea să râdă. Poate va avea o voce minunată şi toţi vor dori să-l asculte.

Câte speranţe, câte vise…

Dar dacă va avea vreun handicap sau o boală ereditară? Dacă va fi iute la mânie ca…s au va fi un fustangiu? Doamne fereşte, mai bine, nu!

Peste tot se trâmbiţează despre drepturile femeii. Femeia modernă crede că are dreptul să-şi croiască viitorul după bunul său plac, crede că are dreptul de a dispune de propria persoană, de a decide când şi dacă aduce pe lume un copil etc. Şi asta în timp ce clinicile de fertilizare au liste de aşteptare şi problemele endocrine apar la fetiţe încă de la vârsta pubertăţii.

Se ştie care au fost cauzele apariţiei acestor organizaţii feministe care luptă şi tot luptă să scoată femeia de pe drumul ei firesc de mamă şi soţie ca s-o pună în contra tuturor. Dacă privim cu obiectivitate, fără a da dreptate unei părţi sau alteia, observăm că femeia este cea pusă în colimator ca şi când ar vieţui pe o planetă străină, singură, făcându-şi de cap. Se face abstracţie, voit sau nu, de mediul în care ea evoluează, de circumstanţele care conduc la anumite fapte şi atitudini, de postura în care este pusă atât în viaţa privată cât şi în cea publică. Nu există ziar sau post tv în care, cu mici excepţii, femeia să nu apară ca momeală, mai mult dezbrăcată, în scop publicitar sau pentru rating.

De ce totul se rezumă doar la atitudinea femeii? Unde este bărbatul pe care Tatăl Ceresc l-a pus “cap” femeii? Unde este cel care trebuie s-o iubească şi s-o ocrotească, conform poruncii?

Arunci când ea plânge o aude cineva? Sau când naşte un copil–problemă, o susţine cineva? Iată câteva întrebări simple la care ar trebui să răspundă aceia care prin voia Domnului şi prin alegerea proprie şi-au făcut loc în viaţa femeii. Poate că ar trebui să audă mărturisirile nefericitelor care se vând sau a celor care sunt insultate sau bătute de soţi pentru că au îndrăznit să rămână însărcinate şi sunt ameninţate că :”Acum sunt liber, pot oricând să-mi iau alta mai tânără” etc.

Locul femeii este lângă bărbatul pe care i l-a dat Dumnezeu. Ea este capabilă de multă dragoste şi jertfelnicie. Nu cei care fac legile trebuie să aibă grijă de femeie, aceia lângă care ea veghează şi lucrează. Lupta feministelor încurajate şi susţinute de alte organizaţii, în alte scopuri, are şi un sâmbure de adevăr. Femeia se simte folosită şi protestează. Tot mai mult ea este transformată într-un produs frumos – simplu obiect de consum. Se exploatează la maximum slăbiciunile şi natura femeii. Încă o dată: unde sunt părinţii, fraţii, soţii lor? De ce nu iau atitudine publică faţă de cei care le manipulează şi le înjosesc? Cei care se revoltă, pe drept cuvânt când citesc despre cum avorturile din România covârşesc orice statistici, oriunde în lume să ia aminte: femeile răspund împreună cu bărbaţii înaintea Lui Dumnezeu pentru faptele lor. Dacă o femeie respinge viaţa care a înmugurit în ea, rădăcina răului se află undeva în preajmă. Degeaba venim cu paleative pentru una-alta, adevărul gol-goluţ este greu de acceptat. Familia este locul unde se formează personalităţile şi se dobândesc virtuţile. Aici trebuie insistat. Familia trebuie să fie protejată şi ajutată să-şi dezvolte aptitudinile pentru care a fost constituită, adică să crească şi să înmulţească darul Lui Dumnezeu.

Tudora Luca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *