LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Ortodoxie si reincarnare

Share

Reîncarnarea- o temă frecventă într-o societate care caută soluții facile și la îndemâna oricui pentru problemele grave cu care ne confruntăm. Discuția din seara aceasta de la Biserica de pe str. Dealului din Sibiu a pus față în față două concepții, două moduri de viață diametral opuse- ortodoxia, pe de o parte, și doctrinele care susțin reîncarnarea, pe de alta. Invitat a fost fratele Alexandru Mihail Niță, care, după ce a practicat yoga, prin mila lui Dumnezeu s-a retras la Măn. Sâmbăta.

Fratele  Alexandru a vorbit mai întâi despre crizele pe care le îngăduie Dumnezeu, pentru a ne aduce pe calea cea dreaptă. Ne-a împărtășit apoi câteva experiențe personale, pornind de la copilăria și tinerețea marcate de necunoașterea lui Dumnezeu. Vorbind despre reîncarnare, fratele Alexandru consideră că este „nulă și neavenită”, întrucât este contrazisă de însuși cuvântul lui Dumnezeu: „Să facem om după chipul și asemănarea Noastră”. 

Printre întrebările care au venit de la participanți a fost și cea care se referea la atitudinea pe care trebuie s-o avem, ca și creștini, atunci când intrăm în contact cu practicanți yoga. Părintele Cătălin e de părere că dialogul nu va avea niciun efect până când Dumnezeu nu le va da o încercare grea. Fratele Alexandru ne sfătuiește ca, în asemenea cazuri, să îi îndrumăm către un preot. 

Remarcăm interesul viu al oamenilor pentru serile duhovnicești organizate de Părintele Cătălin Dumitrean. În seara aceasta, biserica era neîncăpătoare, erau oameni veniți de la mai multe parohii din oraș, conduși de dorința de a participa la aceste dialoguri vii și benefice pentru conștiința noastră ortodoxă.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *