LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Osana tuturor sfintilor

Share

Rostesc astăzi bucură-te, pentru fiecare dintre sfintii mei protectori, amintindu-mi cu recunoştinţă necazul din care m-au scăpat.

Sfinţite părinte Arsenie Boca, bucură-te, fiindcă m-ai însoţit şi fără să ţi-o cer pe drumuri spinoase, văzând dinainte nevoia mea de susţinere. Îţi mulţumesc pentru frumoasa rugăciune din zori, pe care o rosteşti din Cer, împreună cu mine!

Sfinte Luca al Crimeii, chirurg fără de arginţi, bucură-te, fiindcă ai devenit serviciul meu de urgenţă, la care apelez cu folos întotdeauna!

Sfinte Antonie de la Iezeru, bucură-te, fiindcă mi-ai descoperit dulceaţa ceasurilor de rugăciune mânăstireşti!

Sfântă Parascheva de la Iaşi, bucură-te, fiindcă mi-ai vegheat tatăl în lunga sa agonie, uşurând o probă peste puterile omeneşti!

Cuvioase Daniil de la Aiud, bucură-te, fiindcă m-ai învăţat poetica ugăciunii!

Sfinte Siluan Athonitul, bucură-te, fiindcă m-ai convins să mă rog şi pentru demonii ispitirilor mele!

Sfinte Antonie cel Mare, bucură-te, fiindcă îmi readuci iubirea în inimă, înălţându-mă din patimi!

Sfinte Ilie Lăcătuşu, bucură-te, fiindcă m-ai protejat în cădere, vindecându-mă cu totul după numai un an!

Sfinte Grigorie Decapolitul, bucură-te, fiindcă m-ai înălţat de la pământ, împiedicându-mi zdrobirea trupului, în chiar ziua prăznuirii tale!

Cuvioase Iustin de la Petru Vodă, bucură-te, că între viaţă şi moarte fiind, sufletul tău sfânt a alergat să mă ajute, împrăştiind ispita şi ferindu-mă de ea cu însuşi chipul tău de pătimitor!

Sfinte Paisie Aghioritul, bucură-te pentru sfătuirea ta!

Sfinte Dimitrie Boarul, bucură-te, pentru pacea pe care o găsesc lângă moaştele tale şi pentru parfumul cu care îmi răspunzi la rugăciuni!

Bucuraţi-vă, sfinţi ştiuţi şi neştiuţi, pentru minunatul vostru dar, acordat vieţii mele, schimbând-o într-o poveste frumoasă, demnă de trăit.

 

 

Elena Frandeş

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *