LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Rugăciune către Sfântul Grigore Palama

Share

 

Prieten al Mirelui, roagă-te pentru noi, trândavii! Sfinte Grigore Palama, mijlocește pentru noi în fața Învățătorului!

Sfinte drag, tu ne înveți că sufletul plin de dragoste se simte partener de fiecare clipă a lui Dumnezeu. Roagă-te pentru noi să dobândim și noi această dragoste eliberatoare.

Vrem să înaintăm, dar nu putem. Cerșim ajutorul nemeritat. Sfinte drag, ajută-ne pe noi, egoiștii.

Avem convingerea că putem fi mai buni. Știm că prin Învierea Mirelui, stăpânia morții s-a desființat. Ajută-ne să scăpăm de frica morții.

Știm că oazele sunt necesare pentru odihnă și reaprovizionare. Ajută-ne să vedem că nu oazele sunt destinația noastră finală.

Fără cale, nu se poate merge. Fără adevăr, nu se poate cunoaște. Fără viață, nu se poate trăi. Ajută-ne să nu ne abatem de pe cale, să mărturisim adevărul și să nu pierdem viața.

Sfinte Grigore, ajută-ne să nu transformăm în idoli propriile ambiții. Mirele nostru ne invită pur și simplu să trăim ca El. Mirele înviat e prezența iubitoare pentru o inimă trează.

Ajută-ne să intrăm în Sion strigând de bucurie. Nu se transformă decât ceea ce se acceptă. Ceea ce nu e asumat, nu poate fi vindecat. Ajută-ne să ne recunoaștem neputințele.

Dacă lumea ar vrea, ar putea scăpa de sclavie. Ajută-ne să ne recâștigăm libertatea.

Mireasa lui Hristos așteaptă Mirele, nu risipește timpul. Doar cei din Biserică se vor uni cu Mirele. Ajută-ne să nu ne rătăcim, să nu alergăm pe calea morții.

Sfinte al smereniei, ajută-ne să nu Îl potrivim pe Mire după noi, ci pe noi după Mire.

Fericiți cei disprețuiți din pricina numelui Mirelui! Ei însetează după dreptate, ei au o inimă pașnică, cu toate că sunt prigoniți. Ei Îl vor vedea pe Mirele înviat.

Fericiți cei ce acum sunt trecuți cu vederea!

Suntem anunțați că mântuirea noastră a început.

Sfinte Grigore Palama, roagă-te pentru noi, superficialii! Amin

 

Marius MATEI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *