LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Selectia

Share

Claire a mancat timp de 31 de ani numai pizza si acum e in pericol! Femeia sufera de sindromul hranirii selective.

Cu totii selectam: lotul filmelor (excludem horror), lotul cartilor (accentuam cele duhovnicesti) etc. Aceste loturi sufera modificari uneori, in functie de contextul social. De aceste selectii depinde daca vom suferi o vesnicie in iad! Cum ii selectam pe fratii prea mici ai lui Hristos?! Nu putem face asta! Nu ii judecam, nu ii etichetam, ii ajutam pe toti! Va contribui si Maica Domnului la fapta noastra.

Selectam programele TV si siteurile, pentru a le elimina de buna voie pe cele nocive sufletului. Selectam muzica audiata, mancarea preferata (postim). Totul este o selectie. Noi singuri ne autoselectam in „oi” sau „capre”. Ce fel de hrana selectam pentru suflet? Il hranim cu Psalmi? Cu totii suntem chemati, nimeni nu este aprioric predestinat gheenei arzande.

Selectam prietenii. Nu putem pufai in anturaje diabolice. Preferam familia sfintilor Ioan de Kronstadt, Nicolae Velimirovici, Arsenie Boca, Benedict Ghius, Marin Naidin, Gherasim Iscu si Valeriu Gafencu. Ne linistim in preajma duhovnicilor Teofil Roman, Gheorghe Santa, Visarion Pasca, Andrei Coroian. Iata lotul pentru calificare! Dar, atentie, nu e simularea unui joc pe computer, ci este vesnicia chinului sau a fericirii la mijloc; nu e de glumit! Selectia pentru Inauntru: nu suntem indisponibili la ajutorarea lui Hristos cel gol, Hristos cel flamand, Hristos cel insetat, Hristos din spital, Hristos din inchisoare! Mi-ar place sa cred ca traficul siteului a scazut, pentru ca internautii au inchis laptopurile si au mers sa cerceteze sarmanii de pe ulite uitate, din saloane suferinde si din celule inghetate.

Dumnezeul iubirii vrea sa fim toti selectati pentru Rai: „Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite [Rm 8, 26]”. Parintele Ioan de Kronstadt ne avertizeaza: De mirare este că, avandu-le pe toate acestea (fireasca noastră sete de mântuire, pace şi fericire sufletească; lumina raţiunii şi aspiraţia voinţei noastre spre adevărul, binele, frumosul, spre, spre tot ce este curat şi înălţător; belşugul de har dat nouă spre mântuire şi care se revarsă din Biserică asemeni unor râuri şi potolesc setea sufletului însetat de mântuire; apropierea lui Dumnezeu gata de a ne mântui în toată vremea şi în tot ceasul; ajutorul şi împreună-lucrarea spre mântuire a ingerilor păzitori, dumnezeieştile slujbe de fiecare zi din biserică, mântuitoarele Taine, rugăciunile şi mijlocirea Maicii Domnului şi a tuturor sfinţilor), noi putem pieri, în loc să ne mântuim cu toţii.”

 

pr. Marius, amartalos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *