LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Un Raspuns la „Preoti si medici”

Share

In Romania sunt in jur de 53.000 de preoti (cifra in crestere an de an) si au mai ramas aproximativ 30.000 de medici (evident, cifra este zilnic in scadere). Cateva constatari: – Preotii n-au salvat niciodata pe nimeni (!), insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere. Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii de oameni, insa toata lumea ii injura. – In fiecare luna, medicii buni pleaca in strainatate, definitiv. Popii nu pleaca decat maxim intr-o noua biserica, construita peste drum. – In ultimele doua decenii nu s-a construit nici un spital mare. In schimb, s-au inchis multe (!). Numarul de biserici si manastiri aproape s-a dublat. – Nu avem nici un marecentru de cercetare finantat la nivel european. In schimb finantam o catedrala a „mantuirii neamului”, la nivelul european al Evului Mediu. – Marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practica chiar delirul mistic in cartile lor. Nici unul nu apara stiinta. In concluzie: rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi se-ntampla , rugati-va sa muriti repede. Pentru deces cu zece popi, Romania e perfect pregatita. Si acum, ne pregatim sa ii scutim de taxe. Fireste, pe preotii care produc „speranta”, nu pe medicii care ne reintegreaza in viata sociala si in productie. Asa sa ne ajute Crucea Rosie …!

Lucian Mandruta

 

RASPUNSUL :

Am primit textul de mai jos de două ori, cu titluri diferite. Iată răspunsul meu către autorul email-ului:

1)Titlu din Evenimentul Zilei de astăzi 10/10/2012: „Medicii și farmaciștii fură anual 400 de milioane de euro.” Tristă performanță, nu-i așa domnule/doamnă? În 10 ani sunt vreo 4 miliarde de euro furați, nu? Oare la Catedrala Mântuirii Neamului s-a cheltuit până acum atâta bănet?

2)Ieri, 23 de medici, farmaciști și tehnicieni au fost arestați pentru constituirea unui grup infracțional care emitea rețete false, pentru pacienți inexistenți. Casa de asigurări plătea medicamentele care ramâneau în farmacie, urmând să fie vândute pe sub mână. Pagube de sute de mii de euro! Nu s-a menționat nimic despre preoți.

3)De acord, salariile medicilor din România sunt o insultă. Totuși, mersul la doctor este un stres pentru majoritatea românilor, mai ales pentru procurarea banilor pentru doctor, ca bonus la salariu. Unii doctori chiar condiționează actul medical de plata ilegală, cerută cu nerușinare pacientului în dureri. Stiți vreun doctor care-și declară șpaga la fisc și plătește impozit? Eu nu! În schimb, vă supără inițiativa de scutire de impozite a salariilor preoților. Parerile dvstra nu converg.

4)Știu bine ce vorbesc: destui medici din spitalele din România sunt constituiți în rețele de tip mafiot, al căror scop este să mulgă statul și bieții bolnavi de cât mai mulți bani. V-a trebuit vreodată un RMN? Aparatul este mai tot timpul „defect,” așa că bolanvii sunt trimiși la cabinetul particular al șefului de departament, unde aparatele „duduie.” Și casa de marcat așișderea. Total imoral!

5)Științele medicale parcurg un drum sinuos de la cercetător până la pacient. Între cei doi stau omul de afaceri și medicul, care modifică și distorsionează noile descoperiri după nevoile buzunarului lor. Cei informați știu că astăzi companiile farmaceutice găsesc vreo substanță bio-activă și apoi scot din burtă o nouă boală cu nume pompos, fabricată la minut, care, surpriză!, se tratează exact cu substanța respectivă, devenită medicament. Lăsați-o mai încet cu „marile descoperiri științifice!” Fapt: cancerul ucide astăzi de 30 de ori mai mulți oameni decât acum 100 de ani!

Dar, domnule/doamnă, boala lăcomiei cu ce injecții se tratează? Eu cred că nu se poate trata decât cu o pildă din „Matei,” sau „Cartea Înțelepciunii lui Solomon.” Le-ați citit? Alt leac nu cred să aibă. Avem nevoie de preoți. Părerea mea!

6)Starea jalnică a României de astăzi nu se datorează în niciun fel preoților, ci, mai ales, lipsei de conștiință morală a românilor, în goana lor furibundă după averi făcute peste noapte, din nimic. Vindecarea acestei orbiri nu va veni din vreun experiment de laborator, ci doar din alinierea românilor la valorile morale ale ortodoxiei. Părerea mea!

7) „Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.” (Matei 7,5)

Cu stimă,

Cristian Victor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *