LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Unde te poate duce transexualitatea…

Share

 Samantha Kane era, după toate standardele, o femeie de succes. Avea propria companie de amenajări interioare; era independentă, modernă şi extraordinar de frumoasă. Avea un Mercedes model nou, locuinţe în Londra şi Spania şi conturi la cele mai exclusiviste magazine din Knightsbridge. Numele ei avea rezonanta unor personaje din serialul Dynasty – iar privirile ei feline chiar o recomandau pentru un asemenea serial.

Samantha se bătea pe umăr cu membri ai familiei regale din Dubai, stătea alături de personalităţi de vază la Monte Carlo şi Cannes şi împărţea patul alături de bărbaţi bogaţi şi celebri.

Era însă ceva în inima ei care o făcea să se urască – ca femeie. Conversaţiile i se păreau superficiale, iar sexul o banalitate. Nu avea o pasiune pentru cumpărături, ura bârfa şi nici nu stătea cu orele în faţa oglinzii. Pe scurt, Samantha Kane îşi dorea cu disperare să fie bărbat.

Motivul? Samantha fusese cândva Sam, un milionar în fruntea unui imperiu imobiliar, bărbat căsătorit, cu doi copii. Sam Hashimi s-a născut în Irak, a făcut avere din tranzacţii imobiliare şi a apărut în ziare când a încercat, fără succes, să cumpere clubul de fotbal Sheffield United FC.

După primul război din Golf, imperiul financiar al lui Sam se prăbuşeşte. Urmează divorţul. La 37, în mijlocul unei depresii, se decide să devină femeie.

Se supune unei intervenţii chirurgicale în decembrie 1997, care costă aproape 60.000 de lire sterline. La această sumă se adaugă 10.000 de lire pentru chirurgia genitală, şi alte 3.000 pentru implanturile mamare.

La patru ani de la operaţie, Sam realizează că a făcut o mare greşeală şi începe un proces dureros de revenire la condiţia de bărbat.

Apare din nou în ziare, declarând că schimbarea de sex a fost „un act împotriva naturii”. Depune o reclamaţie împotriva psihiatrului său, Russell Reid, care foarte superficial îi recomandase o operaţie de schimbare de sex.

Cazul său este evaluat de Consiliul Medical din Marea Britanie. Nu doar că povestea lui Sam arată cât de uşor se poate cumpăra o operaţie de „schimbare” de sex, dar el este probabil singura persoană care, experimentând relaţii cu bărbaţi şi femei din ambele posturi, a parcurs întregul circuit.

Astăzi, Charles Kane – noul nume al lui Sam – nu arată nici a bărbat, nici a femeie. Un fel de David Bowie într-o altă viaţă.

Acum o lună a obţinut noile acte pe numele de Charles, dorind să se distanţeze şi de Sam, şi de Samantha.

Încearcă să revină la înfăţişarea unui bărbat. Poartă un costum unicolor, cu cravată roz – un amalgam de bărbat şi femeie. Mâinile sale sunt moi, cu unghii curate şi aranjate. Merge şi stă aşezat asemenea unei femei, dar foloseşte toaleta bărbaţilor.

Nu mai are pilozitate facială şi nici prea mulţi muşchi. Spune că i-au trebuit patru ani de tratament pentru a-şi feminiza complet corpul. Va fi nevoie de cel puţin tot pe atât pentru a reveni la masculinitate. Charles nu va mai fi însă niciodată Sam. Organele sale sexuale vor fi refăcute prin chirurgie plastică. Corpul său nu va mai produce niciodată testosteron, şi nu îi va mai creste niciodată barbă.

Charles nu poate oferi nici un motiv serios pentru care şi-a dorit să devină femeie. Spune că suferea de o depresie, iar schimbarea de sex i-a fost prezentată ca o soluţie, când el de fapt avea nevoie de psihoterapie, nu de chirurgie.

‘Eram un bărbat tradiţional. Eram puternic şi dur în afaceri, asigurând traiul necesar pentru familia mea. Soţia mea, Trudi, nu a muncit o singură zi în viaţa ei. Eu asiguram nevoile financiare pentru ea şi pentru copiii noştri”, declară el.

‘Ea nu avea nimic de făcut decât să meargă la cumpărături şi să cheltuiască câteva mii de lire pe o rochie. Întotdeauna m-am întrebat cum e să fii femeie, să nu ai responsabilităţi, să ţi se deschidă toate uşile şi să ai toate avantajele pe care par să le aibă femeile.’ Până la depresie, era absolut heterosexual; un om de afaceri obişnuit, într-un costum gri, cu păr scurt şi mustaţă.

Născut în Baghdad într-o familie din pătura mijlocie a societăţii, la vârsta de 17 ani s-a mutat în Anglia, unde a obţinut o diplomă în Inginerie. La 23 de ani s-a căsătorit cu Trudi, o fostă regină a frumuseţii. A construit un imperiu imobiliar, a negociat afaceri pentru arabi bogaţi şi a condus un club. La un moment dat, avea chiar 2 milioane de lire sterline în bancă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *