LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Viata ca un psalm (V)

Share

Bucuria nu poate fi formala (ea devine un mod de viata). Biserica ne raspunde la doua  intrebari majore: Ce trebuie SA FAC pentru a capta bucuria? si Ce SA EVIT pentru a nu fi nefericit? De aceea, crestinul evita anxietatea, lipsa de speranta si frica. In schimb, dezvolta seninatatea, fericirea si increderea. Iar calmul crestin care se furiseaza in suflet nu e o iluzie. Tulburarea nu e provocata doar de iritari, disconfort fizic sau zgomotele de fond, ci mai ales de conflictele cu ceilalti (de unde importanta terapeutica a iertarii in dobandirea pacii interioare).

 

Doar Domnul Iisus Hristos a gasit solutia la problema suferintei umane (suferinta, boala moartea – depasite prin inviere). Bucuria in Dumnezeu inseamna armonie, echilibru, luciditate. Iar intreaga traditie a recuperarii sacrului este perpetuata prin scoala batranilor harismatici (Iosif Vatopedinul, Porfirie, Paisie, Iustin Parvu…).

 

O singura faclie (torta invierii) imprastie intunericul acumulat intr-o istorie intreaga. NU AJUNGE SA NU FIM BOLNAVI, TREBUIE SA FIM DIN CE IN CE MAI SANATOSI.

 

 

Marius MATEI

marius.matei@lumeacredintei.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *