LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Viata ca un psalm (VI)

Share
Postul Mare,  impreuna cu sfintii. Deniile, impreuna cu Maica Domnului. Spovedania, impreuna cu Domnul Iisus. Nu singuri, ci sprijiniti de duhovnici. Curajosi, ravnitori. Dumnezeu ne daruieste harul (asta e lucrarea Lui). Noi il primim si il pastram (asta e lucrarea noastra). Vrei sa fii fericit? Bine, stai cu tarie in credinta! Gandeste-te la cuvintele Sfantului Chiril al Ierusalimului: Domnul Iisus a primit cuie in mainile Sale neprihanite, pentru ca noua sa ne dea mantuire prin unirea cu patima Sa.


Si continua Sfantul: Dreptii dantuiesc, pacatosii sunt legati. Dreptii canta, pacatosii se tanguiesc. Dreptii au cantarea, pacatosii prapastia. Nu pacatuiti! Pacatul taie vervii sufletului! Ce asteapta Dumnezeu de la noi: o vointa sincera. Numele nostru s-a inscris. Am fost chemati la oaste. Purtati in maini faclii pentru alaiul de nunta si sa doriti sa aveti vietuire cereasca.
Daca vointa ti-e sincera, atunci Dumnezeu te cheama. Si nu uita: Nu exista suferinta pe care Dumnezeu sa nu o poata vindeca. Fiecare om sa I lauda pe Domnul Iisus si sa nu mai pacatuiasca. Viata Domnului Iisus este idealul omului crestin.
Dumnezeu S-a facut totul pentru tine, asa ca fa-te si tu totul pentru El…
Marius MATEI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *