LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Viata ca un psalm (VIII)

Share

 

Cadourile Tatalui nu sunt doar pentru uzul meu personal… Ele sunt pentru ceilalti si pentru El. Si stiu ca, datorita Euharistiei, Invierea nu mai e doar un fapt trecut (Iisus Hristos devine contemporan cu fiecare dintre noi, zice Michel Quoist). Ma rog Prea Sfintei Fecioare.. Zicand DA lui Dumnezeu, Fecioara Maria este puterea darului curat, este puterea prezentei in iubire, este puterea disponibilitatii interioare, este puterea tacerii. Fecioara Maria este Mama lui Dumnezeu. Fecioara Maria este si Mama ta. Tu ai aceeasi Mama ca si Dumnezeu.

Marea Revelatie a Domnului Iisus Hristos: DUMNEZEU ESTE IUBIRE. Deci, reusita finala nu poate fi decat rodul iubirii. Si de fiecare data cand iubim, Îl marturisim tăcut pe Dumnezeu. Cauza suferintei =insatisfactia (conflictul interior nerezolvat, frustratia). Deci, numai Cineva interior ție va putea sa te implineasca. Infinitul nu are decat un nume: Dumnezeu! Vei gasi Bucuria, atunci cand o vei darui altora…

Ponegreste si lauda pe cei morti, zice avva Macarie, ei nu iti vor raspunde. Ei, de vrei sa te mantuiesti, fii mort fata de pacat si nu raspunde nici ponegririlor, nici laudelor. In vreme de post, exercitiu spiritual: meditatie asupra mortii (schimbarea PERSPECTIVEI, marturiseste Cr. Badilita). In timpul postului, gandul tau sa fie acolo unde este Fecioara Maria, plangand alaturi de Crucea Mantuitorului, zice avva Pimen. Iar de vrei sa Il urmezi pe Domnul Iisus Hristos, continua avva Isaia, pazeste cuvantul Lui si rupe-te de cei ce te indeparteaza de Cruce.  

Vai de timpul in care nu Te-am iubit, Doamne! Fecioara Curata, roaga-te pentru iertarea noastra si pentru mentinerea noastra in corabia celor mantuiti. Fecioara Prea Sfanta, tu esti soare al creatiei si cer al Soarelui Hristos. Asa ne rugam, impreuna cu sfantul Grigorie Palamas, cu sfantul Efrem cel Nou si cu toti sfintii.
Marius MATEI
marius.matei@lumeacredintei.com

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *