LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Viata ca un psalm (X)

Share

Ce să aducem din pelerinaje: artefacte sau inimi smerite? Gânduri ordonate sau piață de desfacere de obiecte? Sa aducem aceleasi idei cu ale lui Dumnezeu: Cand Dumnezeu zice prin Cruce, sa nu mai mintim prin falsa eficacitate, cand Dumnezeu spune fiind ultimul, sa nu ripostăm prin influență, iar atunci cand suntem invitați la inocență, să nu tânjim după putere. Sunterm în pelerinaj împreună cu apostolii (care, deși nu aveau magnetofon, au surprins esențialul).

 

Mulțumesc, Doamne al iubirii, că m-ai izbăvit în ziua necazului! Mulțumesc că mă hrănești! Și că mă scoți din noroi, ca să nu mă afund! Ajută-mă să plivesc buruienile, una câte una, ca să dea rod ceea ce Tu ai semănat în Mine!

 

Sub Crucea Ta ne întâlnim:

          că ne-ai chemat cu dragoste

          că ne-ai pecetluit cu Duhul

          că acolo ne-am predat viața Ție

          că acolo ne păstrezi, oricât am fi de mici

 

Iubește, roagă-te și crede ca Domnul Iisus!… Să fii pe vecie unit cu El (atât de fericit…)! Numai o Iubire este (restul e amăgire). Numai o Comoară este (celelalte-s minciuni). Numai o Răsplată este (restul e așteptare în zadar).

 

În Predica de pe Munte, Domnul Iisus ne descrie INIMA VREDNICĂ DE RAI! O inimă plină de smerenie, de blândețe, de iubire, de milostivire, de răbdare. Iar pentru a scăpa de osândă, există un singur mijloc: POCĂINȚA. Dacă vrem cu Dumnezeu, SĂ IEȘIM DIN BABILON!

 

Reacție de post:

          ne rugăm necontenit

          mulțumim neîncetat

          nu încetinim a face binele.

 

Știm și cine nu va intra în Rai: nici un adulterin, nici un invidios, nici un învrăjbit, nici un certăreț, nici un eretic, nici un ucigaș (suntem oare pe listă?)… Azi stăm de vorbă cu Dumnezeu, invitatul nostru!

 

 

Marius MATEI

marius.matei@lumeacredintei.com

 

The Young Orthodox Times

   

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *